Fotografia: de la plăcile din sticlă la imaginile digitale

14 august 2016   Casă și Grădină

Fotografia - minunata artă de a opri timpul în loc şi de a-l închide într-un cadru precis- are o istorie impresionantă. Noi am descoperit câteva curiozităţi despre imaginile capturate de obiectivul fotografic, pe care am dori să ţi le împărtăşim.

Costică Acsinte,cel mai cunoscut fotograf roman al anilor 1900,a lăsat în urma sa un număr de impresionant de negative fotografice pe plăci de sticlă. 5000 de exemplare pot fi admirate la muzeul din Slobozia,iar alte 3000 sunt împrăştiate prin judeţ-la familiile persoanelor care au fost fotografiate de artist. În anul 2013 a fost iniţiat un proiect de digitizare a operei fotografului.

Cel mai scump aparat de fotografiat vândut vreodată este un model extrem de rar,Leica serie 0. Prototipul din 1923 a fost scos la licitaţie la Viena şi a fost cumpărat cu 2,16 milioane de euro.

Până în prezent au fost încărcate mai mult de 240 de miliarde de fotografii pe Facebook. Zilnic sunt urcate peste 350 de milioane de poze pe site-ul de socializare.

La începuturile fotografiei,era aproape imposibil să surprinzi în imagini oamenii zâmbind. De ce? Pentru a face o poză era nevoie şi de câteva ore. Era destul de greu să îţi menţii zâmbetul pe buze atât de mult timp...

Astăzi,la fiecare 10 minute se fac mai multe poze decât a făcut întreaga omenire până în 1900.

Este dificil de realizat fotografii clare în spaţiul cosmic,din cauza vibraţiilor induse de ventilatoarele şi pompele de circulare a apei din interiorul costumului de astronaut,potrivit National Geographic.

Cea mai mare colecţie de aparate foto din lume aparţine lui Dilish Parekh din Mumbai,India. El deţine 4.425 de camere foto antice pe care a început să le colecţioneze din 1977.

Mai multe