Grădina cu plante medicinale

24 martie 2011   Casă și Grădină

Pe lângă tradiţionalii trandafiri care te încântă cu mirosul lor, în grădină sau în glstrele de pe balcon poţi cultiva foarte uşor şi plante medicinale. Astfel, vei avea „farmacia verde“ la îndemână.

Muşeţelul

Muşeţelul nu este o plantă pretenţioasă şi nu necesită îngrijire specială. Cu toate acestea,seminţele de muşeţel răsar mai bine la temperaturi ridicate,deoarece planta este iubitoare de căldură. Udă locul în care ai plantat muşeţelul cel puţin o dată pe săptămână.

Mentă

Caută în comerţ răsaduri de mentă şi plantează-le în grădină,la semiumbră. Udă răsadurile regulat şi rupe-le frunzele deteriorate. Temperatura optimă este de 18-20 grade Celsius. Plantele expuse la soare au un conţinut mai mare de ulei volatil,însă unul mai mic de mentol.

Gălbenelele

Pentru a se dezvolta bine,gălbenelele trebuie semănate într-un sol afânat,dar umed,care se încălzeşte uşor. Gălbenelele nu sunt pretenţioase în privinţa apei,cu excepţia perioadelor de secetă.

Păducelul

Este o plantă care creşte uşor şi în sol umed,şi în unul uscat. Totuşi,alege un loc care să fie „văzut“ de soare. Planta rezistă şi la temperaturi joase,de până la -18 grade Celsius.

Se recomandă ca semănatul să se facă toamna,mai întâi în răsadniţă. Când plăntuţele devin mai viguroase,le poţi transplanta afară.

Coada-şoricelului

Coada-şoricelului se plantează la începutul primăverii. Alege pentru plantare un loc însorit şi uscat din grădina ta.

Pentru a creşte în condiţii optime,planta are nevoie de un pământ afânat,peste care mai adaugi un strat de compost fertil. Toamna,când planta intră în repaus şi nu mai face flori,taie-i tulpina de la nivelul solului.

Mai multe