Greşeli pe care le poţi face în timpul curăţeniei de primăvară. Obiceiurile inofensive care te pot îmbolnăvi

4 martie 2022   Casă și Grădină

Calendaristic, primăvara a sosit, iar odată cu ea ne pregătim să facem ordine în dulapuri şi în toate zonele casei. Aşa numita „curăţenie de primăvară‟. De cele mai multe ori, în dorinţa de a igieniza perfect întreaga locuinţă, putem face anumite greşeli care ne pot dăuna. Iată la ce trebuie să fii atentă!

Oricine îşi doreşte să aibă o locuinţă curată şi mereu parfumată. Când primăvara soseşte, vrem să facem curăţenie în garderobă şi să ştergem tot praful care s-ar putea vedea plutind prin razele soarelui. Nu mai vorbim de spălatul geamurilor sau de renovatul locuinţei!

În dorinţa de a fi totul perfect, multe persoane obişnuiesc să facă anumite greşeli, în timpul curăţeniei, care le pot pune sănătatea în pericol. Care sunt acestea?

Folosirea soluţiilor de curăţenie care conţin parfum

Suntem tentaţi să cumpărăm produse care miros frumos, cum ar fi: produsul de spălat geamurile, soluţia de şters mobila, detergentul de rufe sau dezinfectantele, însă expunerea constantă la aceste parfumuri poate dăuna.

Potrivit „Reader's digest‟, aceste soluţii pot fi toxice şi pot cauza, în special în rândul celor sensibili: migrene, greaţă, ameţeli, ochi lăcrimaţi sau erupţii cutanate. Preventiv, se recomandă folosirea produselor etichetate „fără parfum‟.

Aceiaşi bureţi pentru sarcini diferite

Din păcate, instrumentele de curăţenie, precum bureţii şi lavetele, pot să răspândească bacteriile prin casă şi te pot îmbolnăvi. Nu uita că buretele de spălat poate fi unul dintre cele mai nocive obiecte din casă! Se recomandă folosirea mai multor obiecte pentru curăţenie - pentru bucătărie, pentru baie şi pentru alte zone ale casei. Nu uita, la final, să le dezinfectezi corect! Iată cum:

Citeşte şi: Buretele de spălat vase, unul dintre cele mai nocive obiecte din casă. Cum îl dezinfectezi corect

Utilizarea produselor puternice pentru piele

Unele produse de curăţenie pot fi puternice pentru pielea ta. Ele pot provoca arsuri sau usturime în zona ochilor şi feţei. Se recomandă evitarea produselor care conţin ingrediente, precum: acid sulfuric şi hidroxid de sodiu. De asemenea, este necesară folosirea mănuşilor pentru curăţenie, indiferent de produsul folosit. În plus, pentru protejarea feţei, ar fi utilă o mască!

Ce reprezintă „timpul de aşteptare‟?

Mulţi obişnuiesc să aplice direct produsul şi să şteargă imediat murdăria. Acest lucru este greşit, deoarece din cauza acestui obicei nu o să poţi scăpa definitiv de toţi microbii din casă. Îţi recomandăm să aplici soluţia şi să o laşi să acţioneze câteva minute, apoi să ştergi. Potrivit „Reader's digest‟, această tehnică se numeşte „timp de aşteptare‟.

Zonele pe care trebuie să le dezinfectezi obligatoriu!

De cele mai multe ori, în timpul curăţeniei de primăvară ne concentrăm pe lucrurile mari - dulapuri, canapele, covoare sau geamuri. Însă cei mai mulţi germeni se află pe lucrurile mici din casă, care se ating frecvent, cum ar fi: mânerele, întrerupătoarele, dar şi coşul de gunoi. Se recomandă dezinfectarea acestor zone cu soluţii naturale, precum oţetul.

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe