Iată de ce beneficii ai parte dacă ai 2 câini

30 noiembrie 2015   Casă și Grădină

Dacă ai un câine, mereu eşti acompaniată şi niciodată nu te vei simţi singură. Aceştia vor avea grijă să te bage în seamă, să stea mereu lângă tine şi nu vei avea timp să te plictiseşti. Câinii sunt unele dintre cele mai deştepte animale şi de aceea trebuie să avem măcar un câine ca animal de companie.

Iată de ce este bine să ai câine şi cum îi ajuţi:

1. Companie canină şi socializarea

Dacă ai un progam de lucru încărcat şi petreci mult timp în afara casei,având câinii aceştia te vor ajuta să-ţi menţii starea de spirit. Câinii se pot juca unul cu altul,care sunt eficiente pentru a nu te plictisi şi te fac să te stimuleze. Plictiseala şi stimularea necorespunzătoare pot declanşa comportamente distructive canine,cum sunt săpăturile,ritmul şi lătratul excesiv. 

Nu numai că poate ajuta la prevenirea companiei constante la dezvoltare de probleme de comportament,dar poate ajuta la eliminarea sau reducerea la minimum a anxietăţii. Socializarea poate fi un mod excelent pentru dezvoltarea lor emoţională. Când câinii petrec mult timp în jurul stăpânilor,acest lucru îl poate ajuta să înveţe cum să se comporte cu alte animale şi cu oamenii.

2. Model pentru cel de-al doilea câine

În cazul în care unul dintre câini este nesigur şi nu are încredere,având un alt câine în jur care este opusul polar poate fi de ajutor. Un câine sigur pe sine poate fi un model de rol pozitiv pentru cel care este nerăbdător şi temător în temperament. Este important de remarcat,totuşi,că doi câini care afişează în mod similar temperamente de anxietate pot consolida comportamentele negative în altă parte. Acest lucru este valabil,de asemenea,pentru apariţia de agresiune. În cazul în care unul dintre animalele de companie este agresiv,ar putea încuraja pe celălalt să acţioneze în acelaşi mod.

3. Beneficiile companiei  unui câine pentru oameni

Având doi câini înseamnă că compania a crescut pentru ei. Acest lucru înseamnă mai mult pentru tine. Animalele pot fi surse de confort pentru oameni. Dacă ai avut o zi grea şi te simţi morocănoasă,obosită şi fără chef,câinii te pot ajuta să te  relaxezi şi să uiţi de probleme. Dacă te joci cu ei,te descarci şi te simţi mai bine. Câinii sunt benefici pentru sănătatea ta pentru că minimizeză stresul,reduc şansele de a face un atac de cord sau accident vascular cerebral,te pot ajuta să stabilizezi colesterolul şi tensiunea arterială.

Iată care sunt cele mai deştepte rase de câini

Dr. Stanley Coren,neuropsiholog şi expert în câini,spune că sunt trei tipuri de inteligenţe canine;adaptive sau de rezolvare a problemelor,instinctiv şi de lucru sau de informaţii de ascultare. Primele două sunt specifice câinilor individuali,în timp ce al treilea este dependent de rasă. 

1. Border Collie

Este un câine originar din Anglia şi Scoţia şi au fost crescuţi pentru a avea grijă de oi. Sunt atletici,tenace,care au nevoie de mult spaţiu,pentru a preveni plictiseala şi comportamentul distructiv. Acesta nu este un câine de ţinut în apartament. 

2. Pudel

Câini istorici de vânătoare,aceştia sunt printre cele mai educabile rase. Deşi oarecum mare,pudelii sunt mai mult decât un copoi,aceştia se dovedesc tovarăşi energici şi inteligenţi. 

3. Ciobănesc german

Aceştia sunt unii dintre cei mai inteligenţi câini,cu un corp puternic,sunt loiali şi afectuoşi,dar au nevoie de mult dresaj.

4. Labrador

Pentru versatilitate şi ascultare,scorurile ”de aur ” rămân o rasă preferată pentru câinii de formare de servicii. Ei iubesc apa şi mişcarea,dar pot trăi aproape oriunde dacă sunt exercitaţi în mod regulat. Ingrijirea frecventă este o necesitate.

5. Papillion

Cu urechi fluture,ochi expresivi şi corp de mici dimensiuni,acest mic Einstein nu este de natură să intimideze intruşii deşi ea este mult mai rezistentă decât arată. În ciuda părului lung,au nevoie doar de un periaj zilnic rapid. Datorită dimensiunii lor,ei o duc cel mai bine cu copii mai mari şi adulţii.

Mai multe