Iată de ce beneficii te bucuri dacă mănânci stafide

6 iunie 2016   Casă și Grădină

Stafidele sunt cunoscute pentru valoarea nutritivă pe care o au şi pentru capacitatea de a proteja organismul împotriva mai multor boli, plus menţinerea sănătăţii şi a frumuseţii. Acestea au multe beneficii, pe care le vei descoperi în timp ce citeşti acest articol.

Stafidele sunt struguri uscaţi,de culoare roşie sau verde,care se transformă în aurii sau brune atunci când sunt uscate,acestea fiind folosite în întreaga lume în diferite deserturi şi feluri de mâncare.

Iată de ce beneficii te bucuri dacă mănânci stafide:1. Eşti protejată de cancer

Stafidele,în special cele brune sunt bogate în antioxidanţi puternici care ajută organismul să se apere de radicalii liberi din fluxul sanguin. Dacă radicalii sunt acumulaţi,conduc la dezvoltarea de mai multe boli,inclusiv cancer.

2. Previn constipaţia

Stafidele te ajută să  te simţi mai bine deoarece previn constipaţia,în timp ce pun în mişcare intestinele. Acestea ajută mai ales în cazul în care suferi de constipaţie cronică,având un nivel crescut de fibre,care nu sunt digerate şi care permit organismului să elimine toxinele. Aşadar,dacă ai astfel de problemă,nu ezita să mănânci stafide.

3. Menţin sub control tensiunea arterială

Stafidele ajută la menţinerea sub control a tensiunii arteriale şi împiedică dezvoltarea de afecţiuni cardiovasculare. Potasiul pe care-l conţin reduce efectele negative ale sodiului din vene,în timp ce fibrele împiedică închegarea sângelui,ce poate duce la blocarea arterelor şi la acumularea de plăci.

4. Duc la creşterea în greutate

Stafidele sunt,probabil unele dintre cele mai potrivite dacă vrei să te îngraşi. Acest lucru se întâmplă deoarece sunt bogate în zahăr şi glucoză,de aceea,de multe ori sportivii le mănâncă ca gustare. Acestea stimulează energia şi sunt bogate în vitamine,aminoacizi,minerale şi proteine,de care organismul are nevoie pentru performanţă fizică şi mentală optimă.

Mai multe