Idei pentru un dormitor relaxant
Unele trucuri, cât şi poziţionarea corectă a pieselor de mobilier te ajută să obţii o atmosferă intimă şi relaxantă în dormitor. Decoratorii mizează pe nuanţe care emană o stare de bine şi texturi de inspiraţie naturală.
Dacă vrei ca dormitorul să devină un loc ideal pentru odihnă trebuie să ai în vedere câteva lucruri importante. Poţi înlocui televizorul (frecvenţele luminoase îţi obosesc ochii şi îţi alungă somnul) cu o combină muzicală,cearşaful rigid cu unul dintr-un material catifelat,lustra sau aplica,pe care o ştii de atâta timp,cu un lampadar sau câteva spoturi discrete.
Cearşafuri pufoase,ideale în sezonul rece
După o zi obositoare,cearşafurile flauşate din bumbac,păturile pufoase şi călduroase,plăcute la atingere,în nuanţe de roşu,oranj sau galben te vor face să te simţi mai confortabil. Şi perna pe care dormi te ajută! În magazine găseşti o gamă destul de variată de perne (există modele ortopedice pentru persoane care dorm pe o parte şi mai moi pentru cei care dorm pe burtă). Dacă îţi doreşti cu adevărat un somn bun,vei ţine cont,cu siguranţă,şi de faptul că salteaua trebuie să nu-ţi dea dureri de spate. Aşadar optează pentru cele speciale,adaptate nevoilor tale. Chiar dacă vei da din start mai mulţi bani la cumpărare,investiţia va fi de lungă durată,iar beneficiile nu vor întârzia să apară.
Iluminarea,mai slabă ca intensitate
Cu toţii ştim că o iluminare difuză e mai plăcută decât una perpendiculară pe centrul camerei. Un lampadar poziţionat lângă pat,cu abajur din textil şi motive florale oferă o atmosferă romantică dormitorului. Îl poţi aprinde când vrei să citeşti cartea preferată. Dacă îţi doreşti mai multă lumină în cameră,alege spoturile luminoase cu adeziv care se lipesc pe interiorul etajerelor.
Pardoseala şi pereţii,în culori calde
Mai poţi crea o atmosferă relaxantă dacă vopseşti pereţii în culori calde sau dacă aplici un tapet din texturi fine. Cele cu motive abstracte sau florale sunt în vogă toamna aceasta. Parchetul este şi el un element de care trebuie să ţii cont. Lemnul încălzeşte spaţiile la propriu şi la figurat (izolează bine pardoseala şi „îmbracă” frumos spaţiile). Pentru mai mult efect,poţi asorta la acesta un covor moale,care să se asorteze cu cearşaful,perdeaua şi nuanţa pereţilor.
Accesoriile decorative fac diferenţa
Dacă spaţiul imită un interior cu aspect vintage,alege obiecte decorative cu motive florale,ceasuri pe care le găseşti la târgurile de antichităţi,tablouri cu rame din lemn,o vază incoloră sau o cutie pentru bijuterii. Evită să pui prea multe decoraţiuni în cameră,deoarece o vei încărca vizual. Dacă ai optat pentru un stil modern,axează-te pe decoraţiuni simple:o vază cu flori,pernuţe pentru pat fără printuri sau figurine metalice.
Amplasarea patului în locul corespunzător amplifică spaţiul
În funcţie de spaţiul disponibil,îţi poţi aşeza patul pe unul din pereţii camerei. La capătul acestuia poţi pune o noptieră cu obiecte decorative sau o veioză care să lumineze difuz colţul camerei. Amplasarea patului lângă unul dintre pereţii interiori şi nu pe unul cu ferestre face spaţiul să pară mai amplu şi mai primitor.