Îngrăşământ pentru flori. Tu ştii cum să îl foloseşti corect?

24 martie 2011   Casă și Grădină

Plantele tale n-au mai înflorit de mult timp şi par lipsite de viaţă? Este timpul să le dai o mână de ajutor. Foloseşte îngrăşământ pentru flori ca să le asiguri mineralele de care au nevoie.

Întrucât nu se află în mediul lor natural,plantele au nevoie de o fertilizare regulată pentru a creşte sănătoase.

Perioada cea mai bună pentru a le pune îngrăşământ este atunci când se trezesc din „lâncezeală” şi încep să crească,adică de la începutul primăverii până toamna.

Citeşte instrucţiunile atunci când foloseşti îngrăşământ pentru flori

Nu este cazul să le pui plantelor mai mult îngrăşământ decât scrie în instrucţiunile produsului sau să le fertilizezi des. Rişti să le faci mai mult rău decât bine.

Cel mai bun îngrăşământ pentru flori este cel organic,adică bălegarul diluat cu apă. Însă este mai greu de găsit la oraş şi,din cauza mirosului şi a aspectului,este incomod de depozitat,mai ales într-un apartament.

Îngrijire gardenia

Dar la magazinele care comercializează plante poţi să găseşti diverse îngrăşăminte care să-l înlocuiască.

Îngrăşământ pentru flori - Tipuri de îngrăşăminte

Îngrăşămintele pentru flori conţin mineralele de care acestea au nevoie,adică azot,fosfor şi potasiu. Cele lichide se administrează în amestec cu apa de udare.

Pe cele solide le găseşti sub trei forme:pulberi,granule şi batoane. Acestea se pun la rădăcina plantelor şi au efecte îndelungate.

Îngrăşămintele foliare se prezintă în formă lichidă şi se aplică pe frunze,săptămânal,prin pulverizare. Acestea sunt rapid absorbite şi de obicei bine tolerate de către plante.

Sfat:

Atunci când le pui florilor îngrăşământ pentru flori, este bine să le vorbeşti.

Mai multe