Înroşirea ouălor cu coji de ceapă

26 aprilie 2016   Casă și Grădină

În locul vopselelor de ouă din comerţ poţi folosi pentru înroşirea ouălor de Paşte metode mai sănătoase cum ar fi aceea prin care fierbi coji de ceapă roşie.

Înroşirea ouălor cu coji de ceapă – Pregătirea ouălor

Înainte de a vopsi ouăle de Paşte,spală-le bine şi degresează-le. Separat,pregăteşte cojile de ceapă roşie,pentru a obţine un roşu pronunţat,sau de ceapă galbenă,pentru ouă de culoare portocalie. Pune cojile într-o oală de dimensiuni mai mari,mai ales dacă intenţionezi să vopseşti mai multe ouă.

Înroşirea ouălor cu coji de ceapă – Aşa obţii un roşu intens!

Într-un vas separat de cel în care ai pus cojile de ceapă,pune apă. După ce a fiert,pune-o peste coji şi lasă-le 30 de minute,ca la o infuzie prelungită. După scurgerea timpului,pune oala pe foc alte 30 de minute. Vei avea la final un lichid concentrat în care poţi pune ouăle la fiert 20-25 de minute.

Pont

Poţi pune direct ouăle la fiert în apa cu coji de ceapă,însă la final ele vor avea un roşu sau un portocaliu deschis,în funcţie de tipul de ceapă folosit.

Înroşirea ouălor cu coji de ceapă – Ouă de Paşte cu model

Pentru ouă deosebite,cu model de frunze sau flori,culege mai multe feluri de plante de dimensiuni mici,care s-ar potrivi pe ouă. Pune-le într-un vas cu apă şi aplică-le pe ouăle spălate şi degresate,câte una sau câte două. Cu grijă,fixează frunzele sau florile cu o bucată de dres deschis la culoare şi bine întins pe care o legi cu aţă să nu se desfacă. După ce ai pregătit în acest fel toate ouăle,pune-le la fiert în oala cu apă şi coji de ceapă,pregătită dinainte.

După 20 de minute de fiert,după scoaterea şi răcirea ouălor,îndepărtează dresul şi frunzele. Vei vedea cum zona pe care ai aşezat plantele a rămas necolorată,formând un model foarte frumos. Mai rămâne să le dai luciu cu o bucată de pânză curată,îmbibată în ulei vegetal sau cu slănină.

Sursă foto:Shutterstock

Mai multe