Lucruri pe care le ascund pupilele

12 aprilie 2016   Casă și Grădină

Ochii sunt fereastra sufletului, capabilă să se deschidă ca o floare într-un mic univers de emoţii şi sentimente. Te-ai întrebat vreodată ce ar putea să spună ochii despre tine?

Pupilele sunt centrele întunecate,magice şi interesante ale ochilor noştri. Aşa cum deja ştim,această parte a ochiului este responsabilă de reglarea cantităţii de lumină care intră în globul ocular. Dar,în afară de acest lucru,ascunde mai multe secrete foarte interesante.

Iată ce lucruri ascunde pupila:Optograpy – imaginea de pe retina ochiului

Acest termen nu este aşa de cunoscut astăzi. Cu toate acestea,în secolul 19,a fost un termen des auzit. Se referă la disciplina care a fost dezvoltată de către fiziologul Friedrich Wilhelm Kuhne în 1881,şi a fost folosită pentru a analiza ultima imagine văzută înainte de moarte,în special în cazul crimelor. Astăzi,acest termen este grupat cu ştiinţele paranormale.

Pupilele şi emoţiile

Emoţiile puternice precum bucuria,entuziasmul şi dorinţa sexuală,duc la dilatarea pupilelor. Acest lucru poate părea un pic ciudat,dar a fost confirmată această teorie,printr-un celebru experiment realizat de Universitatea din California,în anul 1977.

Studiul a inclus 150 de persoane şi a constat în a da fiecăruia un subiect de literatură erotică pentru a-l citi. Cercetătorii au observat modul în care anumite pasaje duceau la dilatarea pupilelor,arătând în mod eficient această relaţie de curiozitate.

Când încercăm să rezolvăm o problemă

Atunci când suntem cufundate într-o problemă sau o situaţie care necesită un nivel ridicat de concentrare mentală,pupilele sunt adesea dilatate. Mai ales în cazul în care acea sarcină induce stres sau anxietate,o stare în care emoţiile sunt implicate de o parte,iar mentalul pe de altă parte.

Dezgustul

Este o reacţie naturală şi instinctivă. Oamenii se simt dezgustaţi imediat faţă de anumite lucruri:mirosuri neplăcute,violenţă,dar şi altele. Aceste experienţe au un efect direct asupra pupilelor,făcându-le să se dilate. Ai observat vreodată acest lucru? Impactul emoţional este amestecat cu reacţia fiziologică naturală de dezgust şi nevoia de a scăpa.

Durerile

Acest lucru este legat de sistemul nervos autonom care reacţionează la senzaţia de durere şi activează răspunsul de adăpost. Una dintre primele reacţii ale corpului nostru atunci când se confruntă cu dureri este de-a dilata pupilele. Ştii de ce se întâmplă acest lucru? În cazul în care răspunsul de adăpost este activat,creierul are nevoie ca toate simţurile să funcţioneze la performanţa de vârf. Astfel,vizunea trebuie să fie 100 % pentru a detecta orice potenţial pericol din mediul înconjurător. Interesant,nu-i aşa?

Putem spune că,pupilele nu doar reflectă emoţiile,ci indică şi probleme de sănătate,care ne atenţionează să fim atente.

Credit foto:www.steptohealth.com

Mai multe