Meşteşugurile care te ajută să scapi de stres şi să devii mai fericită. Croşetatul şi tricotatatul, două dintre ele

11 februarie 2022   Casă și Grădină

Dacă îţi plac meşteşugurile, vestea bună este că ai mari şanse să fii mai fericită şi mai sănătoasă! De exemplu, studiile spun că persoanele care croşetează şi tricotează trăiesc mai mult şi sunt mai vesele.

Potrivit cercetărilor publicate în „Journal of Positive Psychology‟, cele mai bune activităţi pentru combaterea stresului sunt: gătitul, cântatul, pictura, desenul, designul digital, scrisul creativ, tricotatul şi croşetatul.

Aceste meşteşuguri sunt grozave, deoarece sporesc creativitatea, relaxează creierul şi oferă un plus de linişte. „Comportamentul creativ duce la creşterea bunăstării în ziua următoare, iar această bunăstare crescută facilitează şi mai mult creativitatea‟, spune Dr. Tamlin Connor, autorul principal al studiului, potrivit „YourTango‟. 

În cadrul cercetărilor, persoanele care s-au implicat în aceste activităţi au fost mai entuziasmate, mai fericite, iar starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit pe parcursul studiului.

Specialiştii recomandă înlocuirea privitului la televizor cu croşetatul sau cu gătitul. Vei deveni mai calmă, mai fericită, mai fericită, mai sănătoasă şi, în general, mai recunoscătoare pentru viaţa pe care o ai. Şi poate s-ar putea să descoperi că ai un talent pentru unul dintre aceste meşteşuguri pe care îl poţi dezvolta!

Iată un video în care poţi învăţa, pas cu pas, cum să croşetezi, la fel ca un profesionist! 

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Youtube

Mai multe