Metode eficiente pentru îmbunătăţirea circulaţiei

12 martie 2018   Casă și Grădină

O mare parte din populaţie se plânge de o circulaţie proastă, lucru deloc de neglijat. Pe lângă senzaţia de mâini şi picioare reci, oboseală sau umflarea membrelor, circulaţia proastă poate determina apariţia afecţiunilor cardiovasculare. Iată ce poţi face pentru a remedia situaţia!

Masajul, de ajutor

Masajul crează presiune, fortând astfel sângele care stagnează să circule în tot corpul. Mergi la un specialist sau fă-ţi singură acasă masaj de câteva ori pe săptămână pentru a avea o circulaţie mai bună.

Ţine picioarele suspendate în aer

Este greu ca sângele să circule de la picioare înspre inimă din moment ce trebuie să curgă în sens invers. De fapt, acesta este principalul motiv pentru care circulaţia sângelui este afectată în zona picioarelor. Un exerciţiu eficient este acela în care ţii picioarele în aer, sprijinite de un perete, aproximativ 20 de minute.

Fă zilnic mişcare

Exerciţiile fizice îmbunătăţesc fără niciun dubiu circulaţia sângelui. Chiar şi cele simple, precum mersul pe jos sau urcatul scărilor pot fi de folos. Dacă nu ai mai făcut sport de mult timp, este recomandat să începi treptat, cu exerciţii de intensitate redusă.

Redu cantitatea de sare

Potrivit studiilor, sarea poate fi una din cauzele pentru o circulaţie proastă a sângelui. Poate că nu consumi foarte multă sare, însă aceasta poate fi regăsită în cantităţi mari în produsele la conservă. Verifică etichetele produselor înainte de a le cumpăra şi ai grijă să ai o dietă cu un consum cât mai redus de sare.

Evită hainele mulate

Chiar dacă îţi plac şi îţi vin bine, hainele mulate aduc o mulţime de dezavantaje sănătăţii. Printre acestea, se numără şi oprirea circulaţiei la nivelul picioarelor, putând duce, în cazurile grave, şi la spitalizare. Pe de altă parte, şosetele sau ciorapii medicinali cu compresie sunt recomandaţi pentru îmbunătăţirea circulaţiei.

Obiceiuri la care trebuie să renunţi

În lipsa unui stil de viaţă sănătos, circulaţia va fi îmbunătăţită temporar sau foarte puţin. Este necesar să renunţi la:

-consumul de alcool

-fumat

-dietă slabă în elemente nutritive

-sedentarism

-consumul exagerat de cafea

Mai multe