Metode simple să previi răceala

22 ianuarie 2018   Casă și Grădină

În sezonul rece eşti predispusă răcelii şi gripelor mai mult ca oricând. În caz că nu ştiai, virusurile se răspândesc cu o viteză uluitoare, de aceea este indicat să ţii cont de câteva sfaturi pentru  a-ţi pătra sănătatea. Iată care sunt acestea!

Bea multe ceaiuri

Pe lângă apă, consumă zilnic ceaiuri care au proprietatea de a-ţi întări sistemul imunitar precum ceaiul verde sau de ghimbir. Adaugă şi zeamă de lămâie şi câteva linguriţe de miere, după ce s-a răcit. De asemenea, poţi face infuzii cu ceaiuri pentru a putea respira mai uşor. Lămâia subţiază mucusul, iar mierea are proprietăti antibacteriene.

Consumă proteine

Alimentele bogate în proteine te ajută să ai un organism mai puternic, aşadar asigură-te că nu trece nicio zi fără să le incluzi în alimentaţia ta. Mănâncă peşte, ouă şi iaurt.

Curăţă obiectele cu care intri în contact

Dacă obişnuieşti să mergi la sală, atunci când alegi să foloseşti aparatele pune un prosop deasupra şi nu te aşeza direct, căci pot fi pline de bacterii. Procedează la fel şi când mergi la serviciu: dezinfectează obiectele cu care intri în contact, cel puţin o dată pe săptămână. Rinovirusurile pot trăi pe suprafeţe chiar şi 48 de ore.

Stai departe de oamenii răciţi

Fie că sunt colegii de la muncă sau persoanele din mijloacele de transport, încearcă să păstrezi distanţa faţa de aceştia. Dacă eşti într-un spaţiu public şi cineva strănută sau tuşeşte, medicii recomandă să îţi ţii respiraţia câteva secunde, până faci câţiva paşi. Astfel vei evita inhalarea aerului contaminat.

Bea sucuri cu vitamine

Pentru a ajuta corpul să elimine toxinele şi să facă faţă răcelilor şi gripelor la care este expus, este bine să-ţi începi ziua cu un suc de fructe şi legume. Le poţi combina după bunul tău plac, printre cele mai recomandate numărându-se broccoli, merele, morcovii, castraveţii, lămâia, menta, pătrunjelul sau ghimbirul.

Curăţă telefonul

Unul dintre obiectele pe care îl foloseşti cel mai des şi pe care îl iei cu tine oriunde tot timpul este telefonul mobil. În cursul zilei, acesta ia contact cu diverse suprafeţe şi, în plus, poate fi plin de microbii de pe mână ( de ex atunci când deschizi uşă sau te ţii de balustradă). În urma studiilor s-a descoperit că mobilele sunt purtătoare de germeni, încât dezinfectarea lor periodică este mai mult decât indicată.

Mai multe