Modalităţi prin care te vei bucura de mai mult spaţiu de depozitare în bucătărie
Spaţiul de depozitare reprezintă o problemă atât în locuinţele de dimensiuni mari, cât şi în cele mici. În special în bucătărie, apartamentele şi garsonierele noi nu mai beneficiază de o încăpere clasică, precum o cămară, care oferă un spaţiu generos.
Fie că vrei să depozitezi ustensile de bucătărie, preparate la murat sau alimente, spaţiul redus poate să aglomereze bucătăria şi să te limiteze în ceea ce priveşte amenajarea. O bucătărie ordonată, cu aspect contemporan, trebuie să fie cât mai minimalistă, iar spaţiul de depozitare extra te va ajuta să îndeplineşti aceste cerinţe. Iată câteva sfaturi şi idei:
Profită de spaţiul oferit de pereţi
Bucătăria în care vrei să introduci mai mult spaţiu de depozitare trebuie gândită în funcţie de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. Dacă încăperea este îngustă, gândeşte în înălţime. Acest lucru înseamnă instalarea rafturilor pe perete, a dulapurilor suspendate sau a suporturilor pentru recipiente. În acest fel vei reuşi să oferi şi o senzaţie de înălţime, fără a înghesui o bucătărie lungă, dar îngustă. De asemenea, alege electrocasnice potrivite pentru planul pe care îl ai pentru bucătăria ta. Rafturile din lemn sunt o soluţie potrivită pentru a depozita recipientele pentru condimente şi alte obiecte pe care le foloseşti în fiecare zi şi la care vrei să ai acces cât mai uşor.
Caută soluţii ingenioase
Când amenajezi o bucătărie de la zero este mult mai uşor să găseşti cele mai potrivite soluţii pentru depozitare. De exemplu, corpurile de mobilier modulare câştigă în popularitate în această perioadă, tocmai datorită posibilităţilor pe care le deschid. În special în bucătăriile de dimensiuni reduse, mesele care se întind şi pot fi montate pe perete sau dulapurile care se transformă în mese de dining oferă soluţii reale şi la îndemână. Acestea sunt potrivite pentru apartamente şi garsoniere unde spaţiile sunt din ce în ce mai reduse, mai ales în blocurile noi. Este recomandat ca aceste piese să fie făcute la comandă, pentru a le putea integra cu uşurinţă în dimensiunile exacte ale spaţiului. De asemenea, cei care proiectează mobilierul te pot sfătui cu privire la corpurile potrivite pentru bucătăria ta. Electrocasnicele trebuie să-şi găsească şi ele locul perfect în bucătăria ta. Frigiderele Beko îţi oferă suficient spaţiu de depozitare, în funcţie de cât de mare este familia ta, dar şi dimensiuni şi un design potrivit pentru bucătăriile moderne compacte.
Instalează uşi glisante
Unul dintre elementele care pot aglomera un spaţiu restrâns şi o bucătărie mică sunt uşile corpurilor de mobilier. Fie că nu ai suficient loc pentru ca acestea să se deschidă perfect sau nu vrei să creezi senzaţia de sufocare a spaţiului, poţi opta pentru uşi glisante. În special dacă ai dulapuri înalte în care depozitezi atât ustensile, cât şi produse alimentare şi electrocasnice mici, uşile glisante îţi vor permite să instalezi şi alte elemente în bucătărie. De exemplu, chiar dacă spaţiul este redus, o insulă poate oferi bucătăriei un aer aparte şi o zonă ideală pentru pregătirea meselor. Cu ajutorul uşilor glisante, aceasta poate fi instalată chiar şi într-o bucătărie mică, în care nu ar fi posibil să deschizi uşile dulapurilor altfel. Insula poate fi folosită, la rândul ei, pentru a depozita vesela, diverse ustensile sau cărţi de bucate pe rafturi în jurul acesteia şi la colţuri. Mai mult decât atât, cu ajutorul uşilor glisante nu mai trebuie să-ţi fie teamă de dulapurile înalte.
Spaţiul de depozitare este esenţial în bucătăriile de toate dimensiunile, iar felul în care începi proiectul de amenajare poate face diferenţa pe termen lung. Foloseşte elementele contemporane de design interior şi bucură-te de tot ceea ce-ţi poate oferi locuinţa ta.
Sursă foto: pexels.com