Muzica, terapie pentru corp şi minte

29 august 2017   Casă și Grădină

Muzica este astăzi un refugiu pentru foarte multe persoane, dar în special pentru cele care se confruntă cu stres, depresie sau anxietate. Puterea vindecătoare a muzicii ne fascinează şi cuvintele nu pot exprima emoţiile şi sentimentele pe care le avem când ascultăm melodia preferată.

Iată ce efecte are muzica asupra noastră şi a stării de spirit:

Muzica te relaxează

Potrivit mai multor studii, muzica are efecte pozitive asupra creierului. Ei susţin că muzica modifică undele creierului, ele induc o stare de spirit relaxată, reducând astfel stresul.

În plus, pentru că muzica este compusă în diferite frecvente, fiecare dintre aceste frecvenţe pot avea propriul efect pozitiv asupra undelor cerebrale.

Muzica previne afecţiunile pulmonare şi cardiovasculare

Cercetătorii au descoperit că muzica cu ritm rapid accelerează bătăile inimii şi respiraţia, în timp ce muzica relativ lentă poate induce o respiraţie şi o frecvenţă cardiacă mai lentă, determinând astfel relaxarea în mintea ascultătorului.

Studiile mai arată că prin ascultarea muzicii în ritm lent 20-30 de minute pe zi poate duce la încetinirea ratei de bătăi ale inimii. Astfel, pentru a concluziona, muzica poate afecta ritmul bătăilor inimii în funcţie de genul de muzică pe care cineva alege să-l asculte.

Muzica combate frica şi fustrarea

De exemplu, când stai în trafic sau te afli într-o situaţie stresantă, să asculţi muzică este cea mai bună soluţie. Muzica nu numai că calmează nervii tensionaţi, ci te ajută să-ţi păstrezi calmul – are o legătură directă cu emoţiile umane – dar depinde foarte mult ce fel de muzică asculţi.

Muzica scade, de asemenea, nivelurile hormonilor de stres. Pentru relaxarea minţii şi a muşchilor corpului, ascultă muzică relaxantă, cu ritm lent.

Credit foto: www.shutterstock.com

Sursă video: www.youtube.com

Mai multe