Nitama, felina care conduce o gară din Japonia

27 august 2015   Casă și Grădină

Odată cu procesul tehnologic, funcţia de şef de gară a fost, încet-încet, desfiinţată în majoritatea ţărilor europene. În Japonia însă, acest post există în continuare.

Mai mult,este oferit pisicilor! Zilele trecute,la gara Kishi a avut loc un eveniment ce a atras o mulţime de curioşi. Mai exact,a fost numit în funcţie noul şef de gară. Este vorba de Nitama,o pisică în vârstă de cinci ani care a fost selectată pentru acest post în urma unei analize atente a CV-ului,în cursă fiind înscrise mai multe feline.

Potrivit angajatorilor,noul şef de gară trebuie să îndeplinească nişte criterii stricte:trebuie să fie relaxat în preajma oamenilor şi să accepte să poarte pălărie. Faţă de ceilalţi candidaţi,Nitama a avut avantajul că a urmat şcoala de şefi de gară pentru pisici şi că profesorul ei de acolo a fost ultimul şef de gară din Kishi. De altfel,Nitama a fost norocoasă toată viaţa ei. Abandonată sub un vagon pe vremea când era doar un pui,a fost adoptată de Wakayama Electric Railway,compania care operează în gara respectivă.

Citeşte mai multe AICI.

Mai multe