Nuntă ca-n poveşti cu bani puţini

14 mai 2012   Casă și Grădină

Poţi avea o nuntă ca-n poveşti fără să ipotechezi casa părinţilor, fără să vinzi maşina socrului şi fără să dai faliment. Noi îţi dăm câteva ponturi.

Cum poţi să mai reduci cheltuielile?

Ia-ţi alesul inimii, pune mâna pe creion şi faceţi o listă cu ce aveţi nevoie pentru nuntă. După aceea,începe studiul de piaţă: analizează ofertele de pe Internet,dar şi din magazine, pentru că, din păcate ,în România puţine magazine au site-uri.

Deschide lista cu piesa de rezistenţă,adică rochia miresei. Dacă ai o croitoreasă pe care o ştii de multă vreme şi eşti sigură că nu-ţi va face „surprize”,e simplu. Colindă magazinele,răsfoieşte revistele şi alege-ţi modelul. Alte variante,mai puţin costisitoare,ar fi să închiriezi rochia (gândeşte-te că o îmbraci doar o dată!) sau să cumperi una second-hand,care poate fi creată chiar de o mare casă de modă sau de un designer renumit şi costă de două ori mai puţin.

Restaurantul

Sunt o mulţime de restaurante cochete,curate şi care oferă servicii de calitate. O practică des întâlnită este aceea ca mirii să aducă băuturile,ceea ce reprezintă o economie serioasă. Alege maximum cinci feluri de mâncare,oricum nimeni nu poate mânca mai mult,şi nu te aventura să comanzi reţete exotice. Roagă-i pe invitaţi să confirme participarea,astfel nu vei fi nevoită să plăteşti tacâmuri în plus.

Florile

Pentru decorarea restaurantului,cel mai simplu este să angajezi o firmă specializată. Dacă vrei totuşi să cheltuieşti mai puţin,poţi apela,din nou,la bunăvoinţa prietenilor,să te ajute să alegi florile şi ornamentele pentru mese,să confecţionezi buchetul miresei şi al naşei. În felul acesta vei avea certitudinea că totul va ieşi aşa cum îţi doreşti,că economiseşti o sumă considerabilă şi că ai ornamente unicat.

Muzica

Toată lumea ştie că muzica este cea care poate face petrecerea reuşită sau un fiasco. Dar cum o formaţie este destul de scumpă,poţi foarte bine să angajezi un DJ. Verifică-i playlist-ul,explică-i ce fel de muzică vrei,informează-l cu privire la zona geografică din care sunt rudele,ca să pregătească muzică specifică regiunii,şi poţi bifa ca rezolvată această sarcină.

Invitaţiile şi mărturiile

Acestea reprezintă cam 10% din bugetul de cheltuieli. Dar avem soluţii să le ieftinim. Sunt magazine care oferă reduceri substanţiale dacă faci mai multe cumpărături, altele, nou intrate pe piaţă,au reduceri mari tocmai pentru a atrage clienţii. Sau, o altă variantă, după ce te-ai inspirat din oferta de pe piaţă, îţi poţi ruga prietenele talentate să te ajute să le confecţionezi. Dacă lista de cheltuieli trebuie drastic restrânsă, poţi renunţa, eventual, la mărturii.

Fotograful şi cameramanul

Sunt foarte importanţi,pentru că imaginile imortalizate vor rămâne amintire peste ani. Dacă vei studia ofertele,vei vedea că sunt mulţi fotografi şi operatori,care au preţuri mai mici şi oferă servicii de calitate.

Mai poţi ruga un prieten să se ocupe de acest capitol, dar trebuie să te gândeşti că „alesul” nu se va putea bucura de nuntă aşa cum o vor face ceilalţi invitaţi,şi nici pozele din albumul nunţii nu vor arăta aşa cum ţi-ai fi dorit.

Luna de miere

Ei,după ce am rezolvat toate problemele, putem să ne gândim şi la vacanţă. Contactează mai multe agenţii,majoritatea au oferte speciale pentru luna de miere. Dacă faci rezervarea cu mult timp înainte,beneficiezi de o reducere de 10%. Sau poţi contacta direct hoteluri sau pensiuni, specificând că eşti în luna de miere.

Pe lângă reducerile de tarif, veţi avea şi alte surprize plăcute din partea gazdelor! Deşi uneori pregătirile pentru nuntă sunt mari consumatoare de energie şi nervi, plănuind toate lucrurile împreună vi se vor părea mai uşoare, uneori distractive, şi va fi,de fapt, un exerciţiu de viaţă în doi, la bine şi la rău.

Mai multe