Nutriţia holistică – pentru un mod de viaţă armonios şi echilibrat
Dacă te-ai decis să-ţi schimbi stilul de viaţă şi obiceiurile alimentare, pentru rezultate eficiente, vei avea nevoie de o schemă nutriţională sau de o listă de reţete restrictive, cât şi consiliere din partea unui specialist.
Marilena Oprişanu îmbină specializările şi studiile din Germania în domeniul nutriţiei holistice,precum şi aptitudinile necontestabile de bucătar dietetician şi lansează un concept nou în România:cel de Personal Chef &Holistic Nutritionist.
Participanta la Masterchef-ultima ediţie,dar şi co-fondator al unui centru de sănătate holistică din Bucureşti,Marilena Oprişanu vine în ajutorul persoanelor care vor să-şi schimbe obiceiurile alimentare prin metode aplicative.
Marilena foloseste medicina integrativă şi nutriţia holistică-metoda ei urmareste in primul rând identificarea cauzelor ce au dus la dezechilibrele din organism,mergand pe ideea de „mâncare ca act sacru”,avand ca rezultat armonia şi echilibrul.
In protocolul din cadrul centrului de sănătate holistică se identifică parametri electrofiziologici funcţionali şi procesele biochimice până la nivel celular in vederea stabilirii tabloului enzimatic digestiv. Pornind de la acesta se stabileşte o dietă specifică ce oferă soluţii practice de preparare a alimentelor chiar în bucătăria persoanei interesate să-şi schimbe stilul de viaţă.
În acest fel,persoana asistată nu doar că va avea controlul greutăţii şi va beneficia de un personal chef,ci va avea la dispoziţie metode practice,aplicabile în viaţa de zi cu zi în vederea preparării unei diete sănătoase chiar şi după perioada asistată.
Aprovizionarea cu alimente necesare acestui tip de dietă poate fi o provocare pentru oricare dintre noi.
De aceea,Marilena oferă în serviciile sale însoţirea la sesiuni de shopping la magazinele specializate. Prin acest concept german de nutriţie holistică asistată se oferă şi un training pentru întreaga familie,care poate fi implicată în alegerea şi prepararea unei diete sănătoase într-o manieră interactivă şi educativă. Astfel,la sesiunile de “cooking” pot participa prieteni sau membri ai familiei. Conceptul este menit să încurajeze şi implicarea copiilor în bucătărie prin metode creative pentru aceştia,în scopul îndrumării lor pentru o alimentaţie sănătoasă.
Pentru mai multe detalii despre conceptele de nutriţie holistică accesati: http://www.holistik.ro/