O femeie are, în medie, 1,36 accidente pe an

9 martie 2017   Casă și Grădină

Business Lease România, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de mobilitate şi leasing operaţional, lansează cel de-al treilea studiu local asupra propriei flote auto administrate.

Compania gestionează în momentul de faţă peste 3.000 de autoturisme,dintre care 65% se află în Bucureşti şi 35% în restul regiunilor din ţară,iar 75% dintre şoferi sunt bărbaţi şi 25% sunt femei.

Studiul realizat de către Business Lease România arată că în ultimele 12 luni femeile au avut,în medie,1.36 accidente,iar valoarea maximă a daunelor a fost de 40.000 lei.

Cele mai frecvente daune sunt cele frontale

Anul trecut mai mult de 37% din totalul incidentelor raportate de către doamnele aflate la volan,care s-au lăsat cu daune asupra vehiculului,au avut autor necunoscut,majoritatea producându-se în  parcare. Cifrele Business Lease arată,de asemenea,că în 32% din cazurile în care au fost implicate femeile,partea vinovată a fost celălalt şofer.În ceea ce priveşte numărul daunelor,cele mai numeroase au fost cele frontale (28%),urmate de cele laterale (21%) şi cele din spate (14%). Cele mai multe accidente au fost înregistrate în Bucureşti (70%),urmat de Iaşi şi Braşov,fiecare cu 5%,şi Galaţi,cu 4%,celelalte oraşe acumulând restul de 16% din numărul total de accidente. Atunci când vorbim de cele mai frecvente modele de autovehicule implicate în astfel de evenimente,statistica arată în felul următor:18% Skoda Fabia şi Octavia,12% au fost Ford Fiesta,şi 9% Dacia Logan şi Volkswagen Golf.Află mai multe despre principalele motive pentru care o femeie care accident pe autoexpert.ro

Mai multe