Pelinul, planta care te poate vindeca

18 septembrie 2017   Casă și Grădină

Atunci când vin peste tine necazurile, obişnuieşti să asociezi viaţa cu gustul amar al pelinului, ignorând efectele terapeutice ale acestuia. Deşi pare o plantă banală, întâlnită la tot pasul, pelinul este cunoscut pentru virtuţile sale tămăduitoare, dovedindu-şi eficienţa în tratarea a numeroase afecţiuni.

Pelinul are un conţinut bogat de vitamine din complexul B, vitaminele C, K, calciu, sodiu, fier şi alte minerale esenţiale în buna funcţionare a organismului. În practica naturistă se utilizează frunzele şi vârfurile înflorite, când planta are un miros puternic şi gust foarte amar. Pelinul intensifică efectele altor plante, de aceea, se poate folosi în combinaţie cu salvie, mentă, afine, usturoi.

Vine de hac rănilor

Rănile, tăieturile, traumele pielii, arsurile, plăgile, toate pot fi tratate cu ajutorul infuziei de pelin şi a pansamentelor cu pelin proaspăt, pisat.

Uşurează digestia

Infuzia de pelin, preparată din 25 g frunze la un litru de apă, câte o cană înainte de fiecare masă, reprezintă o modalitate eficientă de a uşura procesul de digestie.

Te scapă de răul de maşină

Persoanele care suferă de rău de maşină pot apela la beneficiile pelinului, consumând o cană de infuzie de pelin înainte de plecare.

Combate viermii intestinali

Aceeaşi infuzie este eficientă şi în îndepărtarea viermilor, în special a oxiurilor şi a limbricilor, luându-se câte o cană, trei zile la rând, dimineaţa pe stomacul gol.

Află ce alte afecţiuni poţi trata cu pelin pe clicksanatate.ro.

Mai multe