Plante de grădină, pentru boli

23 mai 2011   Casă și Grădină

Te-ai gândit vreodată că, în afară de rolul decorativ, florile din grădină pot fi printre cele mai bune medicamente naturale?

Iată care pot fi acestea şi de ce îngrijiri au nevoie.Cimbrul,un bun antiseptic

Cimbrul este una dintre plantele ce grădină deloc pretenţioase care,în afară de a fi un excelent condiment,poate fi şi un adevărat medicament. Cimbrul se plantează primăvara,într-un loc însorit din grădină. Înmulţirea se face prin butaşi,cât şi prin seminţe. De ce este un bun medicament? Pentru că luptă eficient contra infecţiilor din organismul uman. Mai exact,este vorba de infecţiile pulmonare şi de infecţiile din gât. Totodată,cimbrul este un bun remediu împotriva reumatismului şi combate balonarea.

Lavanda,contra insomniei

Este frumoasă şi dă grădinii un prfum special:lavanda:O floare pe cât de frumoasă,pe atât de folositoare pentru sănătatea ta,căci te scapă de insomnie,ameliorează durerile de cap şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Lavanda preferă locurile luminoase din grădină şi se adaptează uşor mai ales în zonele de deal şi în cele montane. Creşte în tufe şi preferă un sol umed. Se înmulţeşte prin seminţe,pe are le poţi planta în lunile martie-aprilie. Lavanda înfloreşte în iulie şi în august.

Muşeţelul,prietenul femeii

Are o mireasmă deosebită şi flori micuţe,în combinaţie de galben şi alb. Este vorba despre muşeţel,o plantă medicinală,dar care are şi un rol decorativ pentru orice grădină. Nu trebuie decât să pui seminţele în luna aprilie. Ai grijă să fie un loc însorit şi luminos,şi va înflori din mai şi până în iunie. Nu are nevoie de îngrijiri speciale. Se ştie,încă de pe vremea bunicilor noastre,că muşeţelul are nenumărate proprietăţi vindecătoare. Ceaiul din flori de ameliorarează durerile menstruale,iar,în cazul persoanelor diabetice,ajută la scăderea glicemiei. Totodată,gargara cu infuzie de muşeţel este indicată în tratamentul amigdalitei şi abceselor.

Verbena,efect de sedativ

O poţi cultiva în ghiveci,cât şi în grădină. Este vorba despre verbena,care are diferite nuanţe de culori,de la roz,până la roşu aprins. Are mare nevoie de lumină,cât şi de căldură,fiind o plantă obişnuită şi cu temperaturi de 30 de grade. În ciuda acestui fapt,verbena nu este rezistentă la secetă,de aceea trebuie să ai grijă să o uzi periodic. Se înmulţeşte prin seminţe,pe care le poţi planta de la sfârşitul lui martie până la sfârşitul lunii aprilie. Deşi este cunoscută drept o plantă decorativă foarte frumoasă,verbena are şi proprietăţi vindecătoare. Ceaiul preparat din florile acestei plante combate stările de anxietate,calmează durerile de stomac şi este foarte eficient în lupta cu migrenele.

Mai multe