Plante de interior care purifică aerul din casă

10 iunie 2017   Casă și Grădină

Crezi că eşti protejată de aerul poluat dacă te afli în interiorul casei, însă există numeroase toxine care pot face ca aerul din casa ta să fie mai dăunător decât cel de afară. Din fericire, există plante care te vor ajuta să-ţi purifici casa.

Palmierul Bamboo

Această plantă este cunoscută pentru că filtrează foarte bine formaldehida,substanţa toxică care se regăseşte în casele oamenilor,pentru că intră în compoziţia dezinfectanţilor,a tapetelor,a materialelor textile rezistente. De asemenea,palmierul poate creşte între 4 şi 12 metri înalţime,decorând frumos locuinţa.

Ficusul

Tolerantă la lumină şi temperaturi scăzute,ficusul este una dintre cele mai rezistente plante de casă. Această plantă este uşor de îngrijit,eliminând toxinele din interiorul casei. Plantă iubitoare de apă,se recomandă udarea ei cu regularitate.

Citeşte şi:Top 5 plante care calmează durerea

Feriga sabie

Este cunoscută pentru că elimină formaldehia mai mult decât orice altăplantă.Totodată,ajută la curăţarea aerului poluant din interiorul locuinţei,dar şi a compuşilor chimici proveniţi din benzină care pot pătrunde în casa celor care au garaj. În funcţie de nivelul de umiditate din casă,feriga sabie trebuie udată zilnic,iar frunzele acesteia curăţate de praf.

Limba soacrei

Cunoscută şi sub numele de Sansevieria,această plantă este una dintre cele mai uşor de întreţinut. În timpul nopţii,absoarbe dioxid de carbon şi elimină oxigen,aşa că este recomandat să stea în dormitor pentru un somn odihnitor. Totodată,elimină formaldehida şi benzenul.

Spathiphyllum

Această plantă preferă penumbra şi trebuie ferită de razele puternice ale soarelui. Ajută la eliminarea formaldehidei şi a substanţelor chimice provenite de la produsele de curăţenie. În schimb,frunzele lucioase si grofate pe margini pot fi orăvitoare pentru copii şi animale.

Citeşte şi:Plante care scad tensiunea

Mai multe