Plante medicinale la ghiveci

2 iunie 2011   Casă și Grădină

Vrei un ceai proaspăt, aromat, care să-ţi aline durerile? Optează pentru plantele medicinale la ghiveci.

Menta e răcoritoare şi aromată

Ideală pentru aroma unor preparate culinare şi cunoscută pentru numeroasele calităţi terapeutice (calmează durerile de cap,de burtă,previne diareea,tonic general),menta creşte fără probleme dacă o plantezi în ghivece sau în jardiniere.

Deşi îi plac locurile răcoroase şi umede este bine să nu exagerezi cu udatul. Iar dacă planta a fost atacată de dăunători,este bine să înlături frunzele îngălbenite şi să o protejezi cu fungicide.

Cimbrul îţi dă o stare de bine

Dacă vrei să te simţi uşoară,cu o dispoziţie bună,atunci încearcă să bei o ceaşcă de ceai de cimbru. Câteva frunzuliţe proaspete ajută digestia,înlătură tusea şi calmează durerile de gât (se pun câteva frunze într-o cană,se pisează şi se toarnă apă fiartă peste ele).

Îl poţi avea la îndemână dacă plantezi răsaduri sau seminţe în ghivece,pe balcon.

Busuiocul previne astenia de primăvară

Cunoscut pentru calităţile sale detoxifiante,busuiocul se cultivă destul de uşor la ghivece,din seminţe,la lumină multă (atenţie,însă,razele de soare puternice îl pot usca). Acesta se udă zilnic,puţin câte puţin.

Când a crescut din plin şi aproape că a format o mică tufă,se pot rupe numai lăstarii (acest lucru îl ajută să se ramifice şi mai mult).

Mai multe