Plante pe care le poţi cultiva acasă

21 februarie 2018   Casă și Grădină

 Nu trebuie să ai o grădină foarte mare pentru a cultiva câteva plante care să dea gust şi aromă preparatelor tale. De fapt, nu ai nevoie de o grădină, doar de un balcon pe care să pui ghivecele cu plante. Iar dacă eşti pasionată de gătit, atunci noi îţi spunem care sunt plantele de bază pe care le poţi folosi în bucătărie şi pe care le poţi cultiva chiar tu:

Usturoiul

E indispensabil într-o mulţime de mâncăruri, aşa că îl poţi planta în propria grădină pentru a avea în orice perioadă a anului usturoi proaspăt.

Pătrunjel

E planta aromatică pe care unii o adoră în mâncare, alţii o detestă. Dacă faci parte din prima categorie, atunci trebuie să ştii că e foarte uşor de cultivat. Plantează câteva seminţe într-un ghiveci.

Arpagic

Are un gust care dă savoare oricărui fel de mâncare, iar pentru cei cărora nu le place gustul de ceapă, arpagicul e cea mai bună alternativă.

Menta

Menta este o plantă cu o aromă specială, care face foarte bine organismului, în special stomacului. Aşa că de ce să nu o ai zilnic, chiar la tine acasă? Trebuie să nu uiţi însă că menta este o plantă care are nevoie de foarte multă lumină.

Mărar

Este o plantă uşor de cultivat, deoarece nu are nevoie de condiţii speciale de îngrijire. În plus, mărarul este un condiment utilizat în multe preparate, dându-le un gust aparte.

Busuioc

E planta aromatică cel mai des utilizată într-o mulţime de reţete. Este uşor de întreţinut şi creşte destul de repede în orice grădină.

Mai multe