Plantele care îţi colorează grădina iarna

25 noiembrie 2016   Casă și Grădină

Şi iarna puteţi avea o grădină colorată, cu flori, aşa că nu aveţi nici un motiv să ţineţi grădina anostă în perioada iernii. Sunt o mulţime de plante care vă pot colora şi înveseli grădina, plante care înfloresc în această perioadă rece.

Cele mai atrăgătoare culori din sezonul rece sunt galben,portocaliu,roşu şi albastru de culoare intensă,aprinsă. Multe dintre aceste plante pe lângă faptul că sunt plăcute privirii,au şi un miros parfumat.

Uite cu ce plante îţi poţi transforma grădina într-un adevărat paradis al culorilor pe timp de iarnă!

Arbustul zânei

Este o tufă cu frunze căzătoare. La maturitate va avea o înălţime de 5 m,înfloreşte pe la mijlocul lunii decembrie până în februarie iar florile au un diametru de 2 cm şi sunt extrem de parfumate. Rezista la ger până la -15⁰C. Poate fi folosit acest arbust şi ca gard viu.

Hamamelis

Este o specie de plantă care înfloreşte în perioada ianuarie-martie. Hamamelis virginiana este o excepţie a acestei specii,ea înfloreşte din septembrie până în decembrie. Se dezvoltă sub formă de arbuşti sau arbori mici cu frunze căzătoare care ajung la maturitate la înălţimea de 4 m,rar 8 m (Hamamelis mollis). Are flori de culoare galbenă,portocalie sau roşie care sunt şi foarte parfumate.

Mai multe