PRACTIC 10 obiecte pe care le poţi refolosi

24 martie 2011   Casă și Grădină

Reciclarea este o idee foarte bună. La fel de bună este şi ideea de a refolosi anumite obiecte. Eşti de acord? Atunci nu lăsa lucrurile numai în teorie şi treci la practică.

Nu mai arunca sticle de plastic,CD-uri,pungi de plastic sau covoare vechi. E foarte simplu şi ieftin să le transformi în altceva:

1. Prosoapele şi păturile vechi

-Donează-le unui adăpost de animale.Câinii şi pisicile nu sunt pretenţioşi când vine vorba de aşa ceva,ba chiar se vor bucura să doarmă pe ceva moale şi călduros.

-Le mai poţi folosila curăţenie:la spălatul geamurilor,al podelelor sau al pereţilor.

2. Pungile de plastic

-În loc să cumperi saci menajeri speciali pentru coşul de gunoi,mai bine foloseşte pungile de plastic în care ai transportat cumpărăturile.

-Dacă ai pisică,pungile sunt bune când îi cureţi litiera,pentru depozitarea nisipului.

-Unii au fost foarte inventivi:de exemplu,în Mexic,un grup bine intenţionat foloseşte pungile de plastic pentru a umple saltele de pat care urmează să fie donate săracilor.

-Pune un ghemotoc de pungi în genţile goale,ca să se păstreze bine.

3. Sticle de plastic

-Aşază câteo sticlă de plastic în cizmeînalte sau în ghete,ca să stea drepte.

-Umple-le cu apă,întoarce-le cu gura în jos şi pune-leîn ghivecele cu flori. Nu va mai trebui să le uzi timp de câteva zile.

-Dacă ai grădină,le poţi folosi pentru a proteja răsadurile pe timp de iarnă:taie-le în jumătate şi aşază-le peste planteledin pământ.

-Umple o sticlă cu apă şi aşaz-o în rezervorul de la toaletă,ca să economiseşti apă.

4. Cutiile de cafea

Se pot transforma în nişte ghivece foarte bune. Dar numai cele din metal...

5. Cutiile de la alimente

-Fie că sunt de la margarină,de la brânză sau de la alte produse,spală-le şi păstrează-le ca să pui în ele alte alimente.

6. Un covor vechi

-Taie-l în bucăţi şi lipeşte-le pe o bucată de lemn,rezultând astfelun loc de joacă sau mai bine zis de zgâriat pentru pisică.

-Decupează din el un pătrat şi pune-l în faţa uşii de la intrare.

-Aşază-l în portbagajulmaşinii,pentru protecţie când transporţi diverse lucruri care ar putea lăsa urme.

7. Cărţi şi reviste

-Nu le arunca niciodată. Oferă-le altcuiva care ar avea nevoie de ele:un prieten,o cunoştinţă,o şcoală,o bibiliotecă,un anticariat,familii sărace ori du-le la un centru de reciclare.

8. Suportul de carton de la hârtia igienică

-Introdu cablurile lungi,după ce le-ai strâns,printr-un tub de carton de la hârtia igienică. Se vor păstra mai bine,fără să existe riscul să se desfacă la cea mai mică atingere.

-Păstrează în ele documentecare vrei să rămână într-o stare bună,cum ar fi diplome,certificate sau contracte.

-Înfăşoară sfoară sau cordoanepe ele.

9. Tubul de pastă de dinţi

-După ce s-a golit,taie-i partea de sus cu un cuţit ori o foarfecă,spală bine interiorul,apoi foloseşte tubul casuport chiar pentru cuţite sau foarfece. Aşază noul suport într-un sertar şi poţi fi sigură că atunci când îl scoţi nu te vei înţepa.

10. CD-uri sau DVD-uri

-Dacă te-ai tot întrebat ce ai putea face cu CD-urile care nu-ţi mai trebuie,nu te grăbi să le arunci la gunoi. Foloseşte-le post de suport pentru lumânări. Acestea trebuie să fie un pic mai groase decât cercul din mijlocul unui CD şi să se lipească uşor de el.

-Când foloseşti farfurii de plastic,ca să aibă stabilitate mai mare,lipeşte un DVD sau un CD pe spatele acestora.

Mai multe