PRACTIC Cum amenajezi garsoniera în mod isteţ

24 martie 2011   Casă și Grădină

O garsonieră este mai greu de amenajat decât o casă cu mai multe camere. De ce? Pentru că într-o singură încăpere trebuie să găseşti spaţiu pentru dormitor, bucătărie şi hol.

Mobilează pe verticală

Ai vrea să-ţi cumperi de toate în casă,dar nu ai unde să le pui. Alege piese de mobilier suspendabile sau corpuri înguste şi înalte,cum ar fi etajerele sau bibliorafturile. Biroul este bine să îl amplasezi pe colţ,pentru a nu încărca încăperea.

Optează pentru bucătăria „deschisă”

Impresia de mai mult spaţiu poate fi creată prin eliminarea pereţilor dintre bucătărie şi living. Acestea pot fi însă separate printr-un mic bar. Bucătăria nu trebuie încărcată cu electrocasnice voluminoase. Un frigider înalt şi îngust pe care să-l aşezi în rând cu masa,chiuveta şi aragazul este soluţia cea mai bună pentru optimizarea spaţiului.

Canapeaua are o dublă funcţionalitate,atât pentru activităţile de zi,cât şi pentru dormit. Este de preferat ca aceasta să fie de dimensiuni mici,iar culoarea ei,deschisă. Dacă vrei neapărat un pat,alege un model extensibil,de genul fotoliu-pat. În loc de scaune sau fotolii,taburetele şi o măsuţă rotundă sunt cele mai potrivite.

Lumina este aliatul spaţiilor restrânse. Evită deci încărcarea ferestrelor cu draperii care nu permit luminii să intre în casă. Alege o perdea albă,dintr-un material transparent. Este de preferat să optezi pentru una scurtă,care să acopere doar suprafaţa ferestrei.

Mai multe