PRACTIC Scapă de microbii din bucătărie!

24 martie 2011   Casă și Grădină

E greu de crezut că bureţii şi lavetele de bucătărie pot deveni adevarate depozite de bacterii periculoase. Doar le speli de câteva ori pe zi, cu detergent, şi le clăteşti atent.

Şi totuşi,este adevărat! Un studiu efectuat de Agricultural Research Center din Maryland (SUA) a evidenţiat faptul că bureţii şi lavetele de bucătărie devin inofensive numai dacă sunt curăţate suplimentar la un interval de 3-5 zile,folosind metodele de dezinfectare recomandate şi testate de cercetători. Spală aşa...-„Coace” laveta sau buretele în cuptorul cu microunde,timp de un minut. Asigură-te,înainte de a începe operaţiunea,că acestea sunt bine umezite. -Pune buretele în maşina de spălat vase şi lasă-l să se spele,de-a lungul unui ciclu întreg. ...nu aşa

-Dacă intenţionezi să ţii buretele într-o baie de apă cu oţet,pentru că aşa ai auzit că se curăţă fără probleme,renunţă! Oţetul nu dezinfectează. Cel mult,îndepărteaza mirosurile.

-Curăţirea în soluţii de albire sau decolorare este o metodă parţial eficientă:omoară unele bacterii,dar nu pe toate. Cele din categoria drojdiei de bere şi a fungilor microscopici rămân intacte.

Dacă niciuna dintre soluţiile de mai sus nu ţie se pare rezonabilă,poţi înlocui lavetele şi bureţii la fiecare cinci zile.

Mai multe