Punctele de acupresură folosite în acupunctură

22 mai 2018   Casă și Grădină

Originară din China, acupunctura este o metodă terapeutică care constă în înţeparea pielii în anumite puncte ale corpului, cu ace foarte subţiri. Ea se bazează pe teoria meridianelor energetice, în care prin înţepare sau punere de presiune poate fi diminuată durerea.

Iată câteva dintre punctele folosite în acupunctură:

Piept şi abdomen

- Acest punct este găsit prin utilizarea degetului mare şi degetului mijlociu pentru a prinde muşchiul umărului, şi este cel mai adesea folosit pentru dureri faciale, stres, dureri de cap, dureri de dinţi şi dureri de gât. Nu este recomandat să se utilizeze această tehnică pe femeile gravide, deoarece poate provoca prematur contracţiile.

Cap, scalp şi umeri

- o tehnică care a fost asociată cu ameliorarea migrenei, oboseala, vedere înceţoşată, dureri de gât şi stres. Unii au folosit această tehnică chiar şi pentru a ameliora simptomele răcelii şi gripei. Pentru a localiza Feng Chi, pune mâinile pe zona din dosul capului cu degetul mare îndreptat în jos. Pune ambele degete mari pe muşchii de la baza gâtului şi mişcă-le în sus spre osul din spatele urechilor.

Braţe şi mâini

- Această poziţie este extrem de eficientă pentru stres şi dureri faciale. Dacă vrei să găseşti acest punct, îl vei găsi pe partea laterală a mâinii (în spatele articulaţiei), în apropierea locului unde se întâlnesc degetul mare şi degetul arătător. Ţine apăsat şi apoi masează 4-5 secunde.

Gambe şi picioare

Zu San Li - Se spune despre acest punct că ajută ameliorarea simptomelor tulburărilor intestinale, stomacale şi hepatice. Acesta este situat imediat sub rotulă.

- Aceasta este o zonă excelentă pentru ameliorarea stresului, durerile de spate uşoare, tensiunea arterială ridicată, durerea de picioare şi mâini, insomnia şi emoţiile negative. Pentru a localiza acest punct de presiune, foloseşte degetul mare pentru a pune presiune între tendoanele primelor două degete de la picioare.

;

.

Mai multe