Remedii naturale pentru răceală

17 ianuarie 2018   Casă și Grădină

Stimulează sistemul imunitar cu remediile naturale care te vor ajuta să lupţi împotriva gripei. Multe dintre acestea se găsesc chiar la tine în bucătărie şi este recomandat să apelezi la ele încă de la primele simptome ale răcelii.

Semnele care prevestesc răceala

Cum poţi face diferenţa dintre răceală sau faptul că te simţi foarte obosită? Printre cele mai întâlnite simptome se numără: iritaţiile gâtului, durerea de cap, curgerea nasului, durerile de muşchi, ameţeala şi febra. Dacă te confrunţi cu aceste simptome este bine să iei măsuri imediat, mergând şi la consultul medicului de familie. Pentru a te pune rapid pe picioare încearcă aceste remedii, deoarece au proprietăţi antivirale şi antibacteriene.

Echinaceea

Este o plantă folostiă de sute de ani pentru tratarea răcelii. Îmbunătăţeşte sistemul imunitar, ajută la înmulţirea globulelor albe şi luptă împotriva infecţiilor. Folosită preventiv poate reduce şansele de a te îmbolnăvi cu 58%. Poate fi consumată sub formă de pastile, ceai sau sirop, pe o perioadă de maximum 10 zile.

Vitamina C

Vitamina C este un stimulent imunitar puternic, care combate efectele negative produse de grijă. În lipsa acestetia, celulele nu pot lupta împotriva agenţilor patogeni, fapt care duce la creşterea şanselor de a răci. Atunci când simţi că gripa bate la uşă, se recomandă să se ia de 3 ori pe zi, o doză de 1000 de mg de acid ascorbic. De asemenea, o poţi procura din surse naturale care au o concentraţie mai scăzută, precum kiwi, portocalele şi legumele cu frunze verzi.

Socul

Această plantă are proprietatea de a scurta durata răcelii cu 3-4 zile de la momentul apariţiei ei. Ca tratament, se poate consuma sub formă de ceai, pastile sau sirop.

Zincul

Zincul este un element nutritiv care te protejează împotriva agenţilor patogeni. Studiile au arătat că deficienţa de zinc poate afecta funcţia imunitară, lăsând corpul fără apărare împotriva bacteriilor şi virusurilor. Consumă des seminţe de dovleac şi peşte şi, dacă este necesar, ia suplimente cu zinc.

Uleiul de oregano

În urma cercetărilor s-a constatat că uleiul de oregano conţine câţiva compuşi activi precum carvacrolul – care are proprietăţi antivirale extrem de puternice. Cea mai bună variantă este să iei zilnic capsule cu zinc, cu o concentraţie de 500 mg sau să faci inhalaţii, pentru a desfunda sinusurile. Adaugă o picătură de ulei de oregano într-un vas cu apă fierbinte, ia de pe foc şi stai 10 minute deasupra vasului, acoperită cu un prosop.

Mai multe