Roşia, leguma pe care ar trebui s-o mănânci zilnic

20 octombrie 2017   Casă și Grădină

Roşia este leguma care contribuie la menţinerea sănătăţii şi, de asemenea, îmbunătăţeşte gustul mâncărurilor. Datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, roşia ar trebui să facă parte din alimentaţia zilnică. Iată de ce!

Previne bolile cardiovasculare

Roşia conţine potasiu, fibre, vitamina B7 (colina) şi C, care au rolul de a îmbunătăţi funcţia inimii. Cel mai important mineral - potasiu – este foarte eficient, deoarece el reduce riscul de boli cardiovasculare.

Previne diabetul

Cantitatea mare de fibre care se găseşte în roşie reduce riscul de diabet. Fibrele au rolul de a menţine sub control nivelul de insulină.

Îmbunătăţeşte vederea

La fel ca morcovul, roşia conţine betacaroten şi vitamina A. Aceste două substanţe sunt foarte importante pentru menţinerea sănătăţii ochilor, îmbunătăţind funcţia retinei.

Stimulează digestia

Substanţele nutritive prezente în roşie au capacitatea de a stimula procesul de digestie, prevenind constipaţia şi diareea. În plus, ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism.

Previne cancerul

Roşiile sunt sursă bogată de antioxidanţi şi vitamina C, două substanţe nutritive care au capacitatea de a lupta împotriva daunelor produse de radicalii liberi care pot provoca cancer. În plus, cantitatea mare de licopen are aceeaşi funcţie ca şi antioxidanţii - să prevină cancerul.

Combate inflamaţia

Pentru a preveni şi combate inflamaţia, ar trebui să bei zilnic câte un pahar de suc de roşii. Pe lângă beneficiile pe care le are asupra inflamaţiei, roşia ameliorează simptomele artritei şi ale reumatismului.  

Previne infecţiile urinare

Roşiile se află în topul legumelor bogate în apă. Asta înseamnă că este foarte bună în combaterea retenţiei de apă şi, implicit, a infecţiilor urinare.

Este bună pentru sănătatea pielii

Roşia este sursă bogată de vitamina C, substanţă care stimulează producţia de colagen din piele. În plus, ajută la menţinerea elasticităţii şi fermităţii tegumentului. Pe lângă roşiile pe care le mănânci la micul dejun, îţi poţi prepara şi măşti faciale pe bază de roşie.

Mai multe