Soluţii ingenioase pentru pete

24 martie 2011   Casă și Grădină

Unele pete ies mai greu, dar asta nu înseamnă că hainele sunt compromise. Pentru a reuşi 100%, trebuie doar să foloseşti soluţia porivită.

O pată pe bluza ta preferată îţi poate strica ziua. De regulă,dacă se întâmplă să pătezi o ţesătură care se poate spăla,aceasta trebuie spălată imediat. Dacă ai vărsat ceva pe ea,îndepărtează excesul cu o cârpă albă,pornind de la margini înspre interior.O pată! Pot s-o scot?

Începe cu o cantitate mică de soluţie. Unele pete necesită mai multe soluţii de curăţat:pentru a îndepărta grăsimea,pentru a înlătura culoarea etc. De asemenea,este important să testezi soluţia pe o parte mai puţin vizibilă a materialului.

Pune câteva picături de lămâie sau de oţet alb pe pata de cafea. Pulverizează soluţie de săpun pentru a scoate urmele de lapte sau de zahăr,apoi spală.

Petele de vin roşu ies cu o soluţie de săpun lichid. Clăteşte,tamponează apoi pata cu oţet,lasă câteva minute şi repetă. Dacă nu a ieşit,pune câteva picături de amoniac,apoi spală.

Petele de grăsime se scot cu acetonă sau cu spirt. Se lasă la uscat,apoi se curăţă cu o soluţie dintr-o linguriţă de săpun lichid (care conţine SLS-sodium laureth sulfate) şi 300 ml apă.

Dacă ai mâncat un fruct şi te-ai murdărit pe bluză,ulverizează soluţie de săpun,apoi clăteşte. Picură oţet,apoi spală cu detergent. Tot cu oţet se scot petele de muştar.

Mai multe