Tablouri pentru camera copilului

2 decembrie 2013   Casă și Grădină

Vrei să decorezi o ramă de tabloul pentru camera celui mic? Ai nevoie de: coli cartonate A4, colorate, adeziv (aracet), rame de lemn (de la Ikea), o scobitoare, o lamă, foarfecă. Iată cum le poţi folosi!

Cum faci o inimioară

Pasul 1:Despică vârful unei scobitori,pe o lungime de 0,5 cm,cu ajutorul unei lame. Din foaia cartonată de culoare roşie,taie pe toată lungimea ei fâşii de 0,5 cm lăţime.

Pasul 2:  Introdu fâşia în fanta scobitorii,îndoaie la capăt. Rulează hârtia în jurul scobitorii,apoi desprinde spirala astfel obţinută. Pasul 3:Deruleaz-o la capete,îndoai-o la mijloc,astfel încât să obţii forma unei inimioare.

Fixeaz-o cu adeziv pe cartonul înrămat. Umple-o cu spirale răsucite la ambele capete.

Cum faci o floare

Pasul 4:Pliază în cinci,ca şi cum ai vrea să faci o armonică,o fâşie de carton roşie,lată de 1 cm. Decupează forma unei petale – vei obţine astfel cinci bucăţi. Tot dintr-o bucată de carton taie un cerc cu diametrul de 0,5 cm – pe el vei lipi petalele. Adaugă în centru,pentru a masca lipitura,o spirală de culoare verde.

Pasul 5:Pliază o fâşie de carton în două sau în trei şi decupează frunzele. Fixează floarea pe ramă. Continuă să decorezi rama în acelaşi fel.

Mai multe