Toamna - momentul potrivit pentru a planta trandafiri

22 septembrie 2016   Casă și Grădină

Toamna se numără bobocii… de trandafir, dar se fac şi pregătirile pentru creşterea „următoarei generaţii”. În lunile octombrie-noiembrie, până la venirea primului îngheţ, este foarte momentul potrivit să ne apucăm de plantat trandafiri în grădinile noastre.

Solul umed datorită ploilor din această perioadă şi vremea încă blândă oferă condiţiile cele mai bune pentru ca plantele să dezvolte rădăcini.

Înainte de a pune în pământ butaşii de trandafir,rădăcinile care mai mari se scurtează până la aproximativ 15-20 de cm,iar cele mai subţiri la câţiva centimetri. De asemenea,reţinem 2,maximum 4 ramuri pentru trandafirul pe care urmează să-l plantăm,scurtându-le la 4-5 muguri. Înainte de plantare,trebuie să lăsăm trandafirul în apă cel puţin 1-2 ore,dar nu mai mult de 24 de ore.

Groapa în care plantăm

Groapa de plantare pentru trandafir trebuie să aibă aproximativ 40-50 cm lăţime şi cam aceeaşi adâncime,astfel încât rădăcinile să aibă loc în ea. Înainte să punem planta,stratul de pământ din partea inferioară a gropii trebuie bine afânat. În momentul în care îl fixăm în pământ,trebuie să avem grijă ca ochiul de altoire al tradafirului să fie cu 4-5 cm sub suprafaţa solului. De asemenea,pentru trandafirii cu trunchi înalt,specialiştii recomandă să fie sădiţi înclinat,la 40-50 de grade,pe direcţia rândului.

Mai multe