Trucuri de gătit care-ţi uşurează viaţa

13 iunie 2016   Casă și Grădină

Când găteşti totul merge mai uşor dacă pui în practică aceste ponturi. În plus, ai şi câteva idei pentru a „repara” unele greşeli.

Când ai scăpat mai multă sare…

…n-ai motive de îngrijorare dacă ai în casă un cartof. Îl cureţi de coajă,în speli bine şi-l pui în mâncare,supă sau ciorbă. Continui să fierbi preparatul câteva minute,timp în care cartoful va absorbi sarea în exces. Nu mai trebuie decât să-l scoţi din preparat la final.

Supă în clocot dă pe afară?

Nu e nevoie să te chinui să aşezi capacul în echilibru perfect pentru a lăsa loc pentru aburi să pătrundă afară din oală. Pur şi simplu aşezi deasupra oalei o lingură de lemn.

Găluştele de grişîţi ies tari?

Nu ţi se va mai întâmpla asta dacă adaugi în compoziţia lor un pic de bicarbonat de sodiu.

Dacă ţi s-a tăiat maioneza…

… află că-şi revine rapid dacă adaugi o linguriţă de muştar şi o amesteci. O altă variantă de a face o maioneză reuşită şi dietetică este să freci cartof fiert,puţin ulei şi puţină apă rece.

Ponturi simple,de efect

-Carnea de vită bătrână devine mai fragedă şi se pregăteşte mai repede dacă o freci cu boabe de muştar iar înainte de a o pregăti o speli cu apă rece.

-Carnea de miel sau de oaie este mai suculentă şi nu mai are miros dacă este opărită cu lapte clocotit.

-Ciupercile nu se mai înnegresc dacă,înainte de a le pune la fiert,le ţii puţin în apă cu oţet.

-Conopida rămâne mai albă dacă pui în apa în care fierbe puţin lapte.

-Când ai nevoie să cureţi mai multe cepe,pune-le un sfert de oră într-un vas cu apă fierbinte,pentru a se curăţa mai uşor.

-Zarzavatul veştejit se va curăţa mai uşor dacă este ţinut câteva ore în apă rece.

-Poţi desăra icrele punându-le într-un tifon şi scufundându-le pentru câteva minute în lapte. Pentru ca icrele să devină albe şi pufoase,adaugă apă minerală sau sifon pe parcursul preparării.

-Stafideletrebuie spălate şi scurse înainte de a fi puse în prăjitură. Iar ca să nu se lase la fund,trece-le prin făină.

-Frişca se întăreşte mai repede dacă o baţi cu câteva picături de lămâie sau cu un albuş de la frigider.  

Mai multe