Trucuri de îngrijire pentru violetele africane

10 decembrie 2013   Casă și Grădină

Violeta este uşor de crescut şi poate fi utilizată în scopuri culinare, decorative şi pentru parfumul ei. Poate atinge şi 20-30 cm, iar frunzele comestibile se recoltează tot anul, în timp ce florile comestibile, la sfârşitul iernii ‒ începutul primăverii.

Alege o poziţie potrivită

Violetele au nevoie de semiumbră. Ferestrele spre nord sau est îndeplinesc cele mai bune con­diţii de lumină,iar în timpul iernii le poţi pune spre sud sau vest.

Un sol bun va face diferenţa

PH-ul solului ar trebui să fie 6-7,5 şi mai poţi adăuga nişte var,pentru a reduce din aciditate. Îl poţi îmbogăţi cu compost şi,dacă e argilos,adaugă nisip,resturi vegetale putrezite. Pentru solurile pietroase,adaugă  puţină balegă de vacă şi argilă. Este important ca pământul să fie afânat,chiar poros,pentru a se scurge apa în exces. Un mediu bun de creştere presupune 50% materie,25% aer şi 25% apă. Udă-le de două ori pe săptămână.

Ce mai trebuie să ştii

Pulverizează pe frunze un ame­stec din:1/2 linguriţă de oţet alb,5 picături de detergent de vase lichid şi o cană de apă foarte caldă. Tamponează-le cu un prosop de hârtie. În timpul iernii,fereşte planta de frig;chiar şi câteva minute îi pot fi fatale.

Mai multe