Trucuri de pe vremea bunicii
Dacă nu ai la îndemână soluţii speciale, le poţi înlocui cu diverse produse de uz casnic. Iată câteva trucuri de pe vremea bunicii, care şi-au dovedit eficienţa în timp!
Ai cumpărat câteva lumânări aromate şi vreisă-ţi aştepţi soţul într-o atmosferă romantică? Ca să ardă mai bine şi să nuscoată fum,taie fitilul cât mai scurt şi presară sare în scobitura din jurulfitilului.
Periile de hainese curăţă cu tărâţe calde şise păstrează cu perii în jos sau,şi mai bine,într-un săculeţ de pâncă,pentrua le feri de praf.
Pieptănulse curăţă cel mai bine frecându-l cuo periuţă de unghii,cu apă caldă,detergent şi puţin bicarbonat.
Pălăriile de paiese spală cu o periuţă,cuapă călduţă şi săpun. Se şterg apoi cu cu o cârpă înmuiată în soluţie de sarede lămâie,sau cu o jumătate de lămâie,se şterge cu cârpă umedă şi se lasă săse usuce.
Obiectele de aluminiuîşi recapătă luciul dacăsunt spălate cu o soluţie de 2,5% boraxîn care se adaugă 4-5 picături de amoniac.
Obiectele din alamăse curăţă cu o pastăobţinută din amestecarea bicarbonatului de sodiu cu zeamă de lămâie. Freacăobiectul cu această pastă,lasă să acţioneze 5 minute,apoi clăteşte cu apăcălduţă.
de pe haine ies mai uşordacă înainte de a pune haina
în maşina,pui pe pată puţin detergent lichid de vase.
Petele de pe obiectele din pielese scot cu unalbuş bătut spumă,care se aplică pe pată şi se freacă uşor,cu o cârpă moale.
Pentru a evita să iasă culorile ţesăturilor întimpul apălatului,adaugă în sertarul pentru detergent al maşinii de spălat şio lingură de alcool alimentar alb (90 grade).
Pentru a evita eventuale reacţii alergice,hainele curăţate chimictrebuie lăsate la aerisit câteva zile înainte de a fipurtate.