Uite cum alegi borcanele pentru murături!

9 septembrie 2011   Casă și Grădină

Varză, gogoşari, morcovi, conopidă, castraveţi sau gogonele. În curând, va veni vremea să pui murăturile pentru iarnă. Dar ai şi borcanele potrivite? Iată câteva sfaturi despre cum se aleg şi cum se pregătesc vasele pentru murături.

Din sticlă,din plastic,cu capac închis etanş,mari sau mici,borcanele pentru murături se găsesc în pieţe,în magazinele în care se vând obiecte casnice sau la raioanele din hypermarket. Iată ce anume trebuie să iei în calcul dacă te hotărăşti să pleci la cumpărături.

Borcane din sticlă pentru castraveţi şi conopidă

Borcanele se aleg în funcţie de mărimea legumelor pe care le pui la murat,dar şi în funcţie de cantitatea acestora. Castraveţii,morcovii şi conopida se vor pune la murat în borcane de mai mici dimensiuni,din sticlă. Gura borcanului poate fi mai strâmtă,deoarece şi mărimea legumelor este mai mică.

Borcane din plastic pentru gogoşari

Legumele de dimensiuni mai mari precum gogoşarii întregi sau gogonelele se vor pune la murat în borcane mari de plastic. Gura acestor recipiente trebuie să fie atât de mare încât legumele să încapă întregi. Dacă nu,vei fi obligat să le tai în patru.

Citeşte mai multe pe Click.ro!

Mai multe