Utilizări mai puţin cunoscute ale alimentelor

11 iulie 2012   Casă și Grădină

Pe lângă faptul că le consumăm zi de zi, alimentele comune, precum lămâi, piper, zahăr şi maioneză, au şi alte utilizări mai puţine cunoscute. În cele ce urmează află în ce scopuri pot fi folosite.

Piperul împrospătează culoarea hainelor

Acest condiment nu dă doar gust mâncărurilor,ci are şi proprietatea de a împrospăta culoarea hainelor şi de a evita ca unele rufe să-şi împrumute culoarea altora. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriţă de piper măcinat acolo unde pui şi detergentul.

Zahăr împotriva ţânţarilor

Dacă ai probleme cu ţânţarii şi ai uitat să cumperi nişte tablete speciale,nu te îngrijora,pentru că zahărul s-a dovedit la fel de eficient. Pentru prepararea amestecului antiţânţari ai nevoie de două ceşti de lapte,în jur de 100 de grame de zahăr şi circa 50 de grame de piper. Amestecul se fierbe timp de 10 minute,după care se toarnă în boluri mici şi se aşază strategic prin casă.

Lămâia te scapă de mătreaţă

Un bun remediu natural împotriva mătreţii este lămâia. Tratamentul constă în masarea scalpului cu două linguriţe de zeamă de lămâie,după care se clăteşte părul cu apă din abundenţă. Apoi,se dizolvă o linguriţă de lămâie într-un pahar cu apă caldă şi se aplică pe scalp,fără a mai clăti. Acest tratament se foloseşte până când se observă îmbunătăţiri.

Maioneza îndepărtează urmele de pe mobilă

Ai un copil năzdrăvan care s-a apucat să deseneze pe mobilă? Din fericire există o soluţie simplă care rezolvă problema în scurt timp:maioneza. Pentru a îndepărta urmele de cariocă aplică peste ele puţină maioneză,las-o să acţioneze timp de 10 minute,după care şterge cu o cârpă curată. Maioneza se va lua cu tot cu pata de culoare.

Mai multe