Cele mai bune lubrifiante naturale. Unul dintre ele se găseşte frecvent în bucătăria ta

20 noiembrie 2020   Lifestyle

Lubrifiantul este de ajutor din simplul fapt că poate preveni o eventuală durere din timpul fricţiunii şi poate face ca actul amoros să devină mai plăcut. Unele produse din comerţ conţin substanţe chimice destul de dure, iar dacă te numeri printre persoanele cu piele sensibilă, ele îţi pot produce mai mult disconfort decât crezi.

Parfumul din produsele din comerţ îţi poate cauza o iritaţie a pielii, în timp ce parabenii îţi pot afecta echilibrul hormonal. Glicerina nu este indicată partenerelor care se confruntă cu infecţii vaginale deoarece le pot dezvolta şi mai mult. Lubrifianţii pe bază de silicon conţin adesea ciclometiconă sau alte substanţe chimice similare care au fost asociate cu cancerul uterin la animale, scrie Insider. Dacă preferi ingredientele naturale, multe dintre ele există chiar şi la tine acasă. 

Ulei de cocos virgin 

Acesta a devenit un lubrifiant natural din ce în ce mai căutat, mai ales că aroma şi gustul sunt foarte plăcute. Dacă sexul este unul protejat, alege o altă variantă de lubrifiant deoarece poate deteriora materialul din latex al prezervativului şi îl poate face ineficient. În acest caz, lubrifiantul ar fi de preferat să fie pe bază de apă sau silicon. Citeşte cu atenţie eticheta uleiului de cocos pentru a evita să cumperi unul rafinat. 

Aloe vera 

Gelul de aloe vera are efecte de calmare a pielii, de aceea este o opţiune potrivită pentru persoanele care au piele sensibilă. În plus, este sigur chiar şi în timpul sexului protejat pentru că nu conţine ulei. Dacă optezi pentru un produs pe bază de aloe vera, citeşte cu atenţie eticheta pentru a evita parfumul sau alcoolul din conţinut. 

Ulei de măsline 

La fel ca şi cel de cocos, poţi găsi ulei obişnuit, virgin şi extravirgin. În plus, este sigur de consumat, ceea ce îl face potrivit în timpul actului oral. Nu-l folosi cu prezervativul sau alte jucării din latex. 

Ulei de avocado 

Are efect de hidratare, durează mai mult decât un lubrifiant pe bază de apă şi îl poţi consuma. Un avantaj ar fi acela că are un miros neutru, cu alte cuvinte este mai puţin puternic decât cel de cocos sau cel de măsline. La fel, nu-l folosi în timpul sexului protejat. 

Ulei de vitamina E

Este blând cu pielea fragilă, chiar şi cu cele mai sensibile părţi ale corpului. Dacă vrei să foloseşti lubrifiant pe bază de vitamina E, dar în timpul unui sex protejat, atunci îl poţi amesteca cu cel pe bază de silicon. Durează mai mult decât produsul pe bază de apă şi este compatibil cu prezervativul.

Ingredientele naturale pot fi o alternativă mai bună la substanţele chimice, dar de fiecare dată când vei încerca ceva nou, fă mai întâi un test pe piele, într-o zonă mai puţin sensibilă pentru a vedea dacă există efecte adverse în decurs de câteva ore. 

FOTO Shutterstock.com 

Mai multe