Creşte-ţi imunitatea în mod natural: Alimente care reduc riscul de îmbolnăvire
Studiile făcute pe alimentaţie arată că există alimente care cresc imunitatea, oferă energie şi reduc riscul de contactare a virusurilor şi a bolilor. Principala regulă este să fie consumate cu regularitate.
Specialiştii în nutriţie spun chiar că unele dintre ele chiar prelungesc speranţa de viaţă şi oferă organismului un tonus foarte bun şi o stare fizică excelentă.
“Unele alimente au capacitatea de a ne prelungi speranţa de viaţă. Acestea sunt alimente bogate în proprietăţi speciale, cu acţiune antioxidantă şi antiinflamatoare. Pentru a obţine beneficiile maxime, este important să le cunoaşteţi şi să le introduceţi într-un regim alimentar echilibrat şi sănătos”, recomandă nutriţionistul Gianluca Mech, potrivit csid.ro.
Fructele şi legumele conţin compuşi care reduc riscul de apariţie a bolilor de inimă şi accidentelor vasculare cerebrale, a unor tipuri de cancer, boli respiratorii cronice, diabet şi obezitate. Tocmai de aceea, experţii în sănătate încearcă în mod constant să încurajeze oamenii să le consume mai des, mai scrie sursa citată.
Tu ştii să porţi corect masca medicală?
“Principalele recomandări privind pentru longevitate sunt consumul de legume (în special legume cu frunze verzi), cereale integrale, leguminoase, peşte de preferinţă de dimensiuni mici (sardine, hamsii şi cod), carne roşie cu moderaţie, ouă, aport suficient de apă, ceai verde, fructe, nuci, măsline”, dezvăluie specialistul nutriţionist.