De ce trebuie să te uiţi la liniile albe când cumperi carne de pui
Carnea de pui este extrem de versatilă, de aceea mulţi dintre noi o preferă atât la prânz, cât şi la cină. Este uşor de preparat şi gustoasă.
Consumul de carne de pui creşte din ce în ce mai mult, astfel că fermele de pui trebuie să se adapteze cererii, iar asta are un efect direct asupra calităţii cărnii.
Se spune deseori că puiul este o opţiune mai sănătoasă decât mielul sau porcul, de exemplu, însă potrivit studiilor, lucrurile nu mai stau la fel ca în trecut. Ba dimpotrivă, studiile arată că de multe ori există un nivel alarmant de grăsimi saturate în carnea de pui.
Astăzi, se folosesc procedee industriale cu consecinţe negative asupra calităţii cărnii: injectarea de hormoni de creştere, antibiotice, produse alimentare necorespunzătoare expunere prelungită la lumină, spaţii condensate şi perioadă de creştere redusă.
În medie, este nevoie de aproximativ 47 de zile pentru ca puii să ajungă la 3 kg. Acum 50 de ani, puiului îi trebuiau 70 de zile pentru a ajunge la aceeaşi greutate.
Liniile albe, un indicator al calităţii
Această creştere intensivă şi acest comportament abuziv faţă de găini nu este fără consecinţe. Este sursa unei calităţi slabe a cărnii, care poate fi uşor de recunoscut de prezenţa dungilor albe, vizibile cu ochiul liber.
Aceste dungi sunt un indiciu puternic al tratamentelor la care au fost supuse animalele şi carnea acestora. Carnea de consum e săracă în proteine şi bogată în grăsimi (224%), datorită faptului că muşchii au suferit o creştere anormală.
Trebuie menţionat însă că aceste linii albe nu sunt dăunătoare şi nici nu reduc proteinele sau iau din gustul cărnii. Trebuie să aveţi însă grijă la cantitate!
Sursă: mirror.co.uk