„Efectul Zoom‟ a ridicat numărul intervenţiilor estetice în pandemie. Despre ce este vorba

12 februarie 2021   Lifestyle

România se află printre primele ţări din lume, în ceea ce priveşte creşterea numărului de intervenţii estetice din ultimii ani. Dacă în trecut, nu oricine apela la bisturiu pentru o intervenţie estetică, acum, pentru multe femei, această activitate reprezintă un stil de viaţă.

Specialiştii anunţă că numărul persoanelor care s-au programat pentru una sau mai multe intervenţii estetice în timpul pandemiei a crescut, iar odată cu ridicarea restricţiilor, cabinetele chirurgicale s-au umplut. Spre exemplu, rinoplastia, injectarea cu botox, ridicarea feţei, ridicarea gâtului şi ridicarea ochilor au fost procedurile cele mai dorite de paciente.

Ce înseamnă „Efectul Zoom‟

Experţii spun că mulţi factori au declanşat această dorinţă a femeilor de a arăta diferit acum, faţă de cum arătau la începutul pandemiei. Unul dintre factorii este numit şi „Efectul Zoom”. Odată cu închiderea multor birouri, majoritatea persoanelor din întreaga lume a fost nevoită să lucreze de acasă, de unde şi traficul mare pe platformele de conferinţe video, precum Zoom.

Numărul de întâlniri virtuale între colegi a determinat şi creşterea timpului în care angajaţii au avut posibilitatea să se privească pe ei înşişi mai mult: „Oamenii încep să se vadă pe ei înşişi într-o lumină cu totul nouă, iar acest sentiment de hiperconştientizare şi autoexaminare a cauzat creşterea populariţii acestor intervenţii specifice”, a declarat chirurgul David Shafer, pentru allure.com.

Conferinţele online într-un număr mare se pare că ne-a acordat mai mult timp să ne privim faţa din diferite unghiuri, iar în acest mod a apărut „Efectul Zoom”. Cu toate că unghiul camerei şi lumina pot accentua sau distorsiona anumite caracteristici faciale, oamenii au simţit o mai mare nevoie de schimbare.

Experţii spun că în perioada Pandemiei pacienţilor le-a fost mai uşor să se conecteze cu chirurgii plastici din confortul propriei case deoarece platformele medicilor au început să se adapteze clienţilor şi pot face programări mai uşor, personalizate pe dorinţele lor.

Munca de acasă ajută la recuperarea după intervenţia estetică

Un alt factor important care a determinat creşterea numărului de intervenţii estetice este faptul că oamenii lucrează în continuare de acasă şi le este mai uşor să se recupereze decât dacă s-ar duce zilnic la birou. Nu este prea plăcut să mergi la birou plin de bandaje pe faţă sau cu umflături, iar munca de acasă reprezintă un beneficiu în acest sens, deoarece oferă mai multă intimitate.

Masca facială, un aliat important pentru un aspect frumos

Se pare că masca nu te protejează doar de coronavirus, ci şi ajută să îţi camuflezi imprfecţiunile faciale. Specialiştii au remarcat că pacienţii consideră să masca îi ajută să îşi ascundă mai uşor urmele intervenţiilor estetice: „Pacienţii au fost mai dispuşi să urmeze proceduri de chirurgie plastică, deoarece măştile faciale îi ajută să se camufleze şi să se ascundă la vedere”, a remarcat medicul chirurg.

Muncă de acasă, cheltuieli reduse

Un alt aspect important care a fost luat în considerare în ceea ce priveşte creşterea numărului de intervenţii estetice este că bugetul celor care lucrează de acasă a crescut în perioada Pandemiei. Munca din faţa calculatorului i-a făcut pe mulţi să îşi reducă semnificativ cheltuielile (precum banii daţi pe călătorii sau pe haine) şi au considerat că acum este oportunitatea perfectă de a-şi face o intervenţie chirugicală.

Sursă foto: Shutterstock

Mai multe