Este sănătos să bei sânge uman? Ce spun specialiştii despre gestul controversat făcut de Megan Fox şi iubitul ei

18 ianuarie 2022   Lifestyle

„Am spus da…şi apoi ne-am băut sângele unul altuia‟ este mesajul prin care Megan Fox şi-a anunţat fanii că se va căsători cu iubitul ei, Machine Gun Kelly. Gestul controversat pe care cei doi l-au făcut, le-a ridicat până şi specialiştilor semne de întrebare. Este sănătos sau nu consumul de sânge uman?

Imaginea postată pe Instagram, de către Megan Fox, în care a anunţat că se va căsători, pare a fi una desprinsă din poveşti: Machine Gun Kelly în genunchi, cutia cu inelul de logodnă, o cerere în căsătorie şi o descriere fermă: „Am trecut prin iad împreună. Am spus da‟, a subliniat ea. Pentru ei şi consumul de sânge uman este un gest romantic, însă cât de în regulă este pentru consum? Iată ce răspund specialiştii!

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Megan Fox (@meganfox)

O postare distribuită de Megan Fox (@meganfox)

„Nu este sigur, în mod absolut, să bei sângele altor oameni‟, spune Shikha Jain, medic hamatolog şi oncolog la Centrul de Cancer al Universităţii Ilinois, din Chicago, pentru Glamour. „În calitate de medic nu îi recomand nimănui să consume sânge uman‟, specifică şi Brooke Williams, medic şi cofondator al organizaţiei nonprofit Colour of Medicine. Totodată, Tessa Comers, medic pediatru în Seattle, care răspunde la întrebările de sănătate ale adolescenţilor de pe Tik Tok, adaugă: „În ceea ce priveşte consumul de sânge al cuiva, nu îl recomand, în general‟.

De ce nu este recomandat consumul de sânge uman?

„Există o varietate de motive pentru care nu este sigur să bei sângele altor persoane. În primul rând, nu ştii dacă celalată persoană are un agent petogen transmis prin sânge sau o infecţie în sânge. Deci, consumul de sânge al cuiva, care nu a fost testat pentru aceste tipuri de infecţii, te-ar putea expune pe tine asupra riscului de a contacta, la rândul tău, una dintre aceste infecţii‟, specifică Dr. Shikha Jain.

În al doilea rând, potrivit Dr. Williams, consumul de sânge uman în cantităţi mari poate provoca complicaţii medicale: „Cantităţi foarte mari pot fi toxice şi pot duce la complicaţii cardiace, diabet sau chiar boli hepatice‟. În plus, notează Dr. Comers, consumul de sânge poate irita stomacul, provocând vărsături.

Sursă: Glamour / Sursă foto: Instagram, Shutterstock 

Mai multe