5 alimente mai puţin cunoscute care ne ajută în lupta cu diabetul

24 septembrie 2015   Îngrijire personală

Diabetul a devenit, din păcate, o boală extrem de comună şi des întâlnită în zilele noastre. Din ce în ce mai mulţi oameni ajung supraponderali, suferă de afecţiuni ale inimii sau diabet, iar printre cauzele cunoscute ale acestor boli se numără alimentaţia greşită, lipsa de mişcare ori moştenirea genetică.

Informându-ne cu precizie despre toate aceste probleme de sănătate,dar şi despre prevenirea şi combaterea lor,putem ajunge să reducem drastic riscul apariţiei unor astfel de afecţiuni. 

Iată mai jos o listă cu zece alimente care previn diabetul: 

1. Guava

Cercetătorii de la Universitatea I-Shou din Taiwan au descoperit în urma unui studiu că pulpa acestui fruct,deosebit de bogat în vitamina C,reduce absorbţia zahărului în sânge.

2. Avocado

Minunăţie verde cu o textură cremoasă,avocado este unul dintre puţinele alimente care nu afectează tractul digestiv,abundă în grăsimi monosaturate şi ajută la prevenirea diabetului.

3. Seminţele de in

Aceste mici seminţe lucioase,de culoare maronie,luptă împotriva diabetului printr-o modalitate inedită. Întâi de toate,seminţele de in sunt bogate în proteine,grăsimi sănătoase şi fibre şi constituie o sursă extrem de importantă de magneziu. Magneziul este un mineral important care ajută celulele să folosească insulina.

Mai multe