5 beneficii surprinzătoare ale scorţişoarei

12 octombrie 2015   Îngrijire personală

Scorţişoara se află pe lista celor mai sănătoase şi delicioase condimente, recunoscute şi uzitate şi la noi. Consumul acestei mirodenii este bine documentat.

În medicina tradiţională chineză are o vechime de mii de ani,în Egiptul Antic constituia un ingredient preţuit,utilizat în procesul de îmbălsămare,dar şi de către cei înstăriţi drept remediu bun la toate,iar în Perioada medievală alchimiştii îl puneau în diverse poţiuni pentru a trata răceala şi gâtul roşu.

În zilele noastre,este prezent în cămara oricărei gospodine,fiind apreciat pentru gustul unic şi uşor picant.

Dar,pe lângă caracteristicele legate de gust,scorţişoara poate fi de folos în cazul în care suferi de:

-Diabet de tip II. Conform unor studii recente,scorţişoara poate ajuta la menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. De asemenea,sprijină prevenirea şi reducerea colesterolului.

-În infecţiile fungice. Scorţişoara are proprietăţi antifungice şi antiseptice,putând fi astfel consumată în cazul în care vă confruntaţi cu infecţii urinare,digestive şi în cele cu candida. Tot datorită proprietăţilor sale antibacteriene,ea poate neutraliza bacteriile şi mirosul neplăcut din cavitatea bucală. Bea un ceai de tei sau de gălbenele,îndulcit cu o linguriţă de miere şi un vârf de scorţişoară.

Mai multe