5 boli pe care le alină lemnul-dulce

14 februarie 2014   Îngrijire personală

Cunoscut şi sub numele de răculeţ, lemnul-dulce este o plantă folosită de secole în tratarea unor afecţiuni precum hepatita, gripa şi ulcerul. Descoperă ce proprietăţi are şi cum poţi folosi acest remediu pentru menţinerea sănătăţii!

În scop terapeutic este folosită rădăcina de lemn-dulce,întrucât conţine flavonoide (antioxidanţi importanţi),un amestec de săruri de potasiu şi de calciu,aminoacizi,glicerizină,polizaharide,uleiuri esenţiale şi alte substanţe esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Compusul activ din lemnul-dulce este glicerizina,care are cele mai multe proprietăţi terapeutice,cum sunt cele expectorante,antiinflamatoare,de fluidizare a secreţiilor bronhice şi de stimulare a glandei corticosuprarenale (situată la polul superior al rinichilor).1. Te apără de infecţiile respiratorii

În sezonul rece,sistemul imunitar este mai vulnerabil în faţa răcelii şi a gripei,însă o cură cu pulbere de lemn-dulce te fereşte de infecţiile respiratorii,graţie numeroaselor substanţe nutritive pe care le conţine.

Pulberea se obţine prin măcinarea fină a rădăcinilor uscate,cu ajutorul unei râşniţe. Apoi,se depozitează în borcane închise ermetic,în locuri ferite de lumină,pentru a-şi păstra principiile active. Din pulbere se administrează câte o jumătate de linguriţă,de 3-4 ori pe zi,într-o cură de 14 zile.

Descoperă ce alte boli poţi trata cu lemn-dulce pe clicksanatate.ro.

Mai multe