5 ceaiuri sănătoase care-ţi fac ziua mai bună

19 noiembrie 2014   Îngrijire personală

Sunt ceaiuri care pot fi băute pe tot parcursul zilei, care te energizează şi care-ţi dau o stare de bine. Ca să te bucuri pe deplin de beneficiile lor, optează pentru produse certificate „bio”. Iata 5 ceaiuri sănătoase care-ţi fac ziua mai bună.

Ceaiuri sănătoase care-ţi fac dimineaţa mai buna

Împreună cu micul dejun,sau după micul dejun,bea o ceaşcă sau două de ceai negru de calitate – Pu-erh,spre exemplu. Acesta este recunoscut pentru protecţia pe care o oferă inimii şi vaselor de sânge. Dacă ai optat pentru ceai,renunţă la cafea,pe tot parcursul zilei.

Ceaiuri sănătoase pentru gustare

Când vine vremea gustării,după ce ai mâncat,optează pentru  o ceaşcă de ceai Oolong(comercializat şi sub denumirea de Wulong). Este un aşa-numit ceai bleu-verde,semifermentat,mai parfumat,mai duce şi mai sărac în teină decât ceaiurile verzi obişnuite. Studiile arată că ceaiul oolong are un efect anti-îmbătrânire asupra pielii şi tenului. Este şi cel mai eficient în arderea grăsimilor. De aceea,femeilor sportive li se recomandă să bea o ceaşcă de Oolong,înainte de a se duce la sală sau de a face gimnastică.

Ceaiuri care iti fac pranzul mai placut

După masa de prânz,se recomandă să bei ceai verde cu iasomie– cel mai bun este cel sub formă de perluţe-,care reduce stresul,favorizează secreţia de colagen (deci e excelent pentru ten) şi conţine antioxidanţi. Este un leac excelent antiîmbătrânire,tonifiant al sistemului imunitar şi ajută în curele de slăbire,pentru că are rol în arderea grăsimilor.

Leacuri naturiste împotriva acneei

Boli pe care le tratează cartoful

Ceaiuri pentru după-amiază

După masa de seară,bea ceai alb,sărac în teină. Poţi să îl amesteci cu câteva boabe de goji,cu rol tonic pentru ficat şi rinichi,şi care conferă o aromă specială şi dulceaţă. În plus,acest amestec face bine tenului,fiind cunoscut la orientali ca un străvechi leac antiîmbătrânire.   

Ceaiuri potrivite pentru cină

După cină,se recomandă numai infuzii de plante medicinale sau florale – spre exemplu ceai aromat Osmanthus (obţinut din florile unui arbust asemănător măslinului),care au un efect sedativ.  Mai poţi opta pentru ceai roşu din Hibiscus,extrem de bogat în vitamina C şi capabil să echilibreze nivelul glicemiei. Poţi bea infuzie de muşeţel,cu efect calmant,sau de busuioc,cu efect anti-stres.

Mai multe