5 înlocuitori naturali ai aspirinei

6 mai 2015   Îngrijire personală

Cele mai recente studii arată că menta braziliană poate reduce durerile la fel ca analgezicele convenţionale. Sub denumirea ştiinţifică de Hyptis crenata, ceaiul obţinut din această plantă atenuează durerile de stomac, migrenele sau crampele menstruale.

Pentru a afla dacă planta calmează,într-adevăr,durerea,cercetătorii de la Universitatea din Newcastle au efectuat mai multe teste cu aspirină şi mentă braziliană în laborator,pe cobai. Pe lângă menta braziliană,există şi alte alternative naturale pentru clasicele analgezice. Iată câteva!

5 înlocuitori naturali ai aspirinei:gheara diavolului

Gheara diavolului este o plantă de origine sud-africană,populară în Europa încă de acum câteva sute de ani. Ea poate ajuta la uşurarea durerii şi,în unele cazuri,poate îmbunătăţi mobilitatea persoanelor care suferă de osteoartrită sau de reumatism degenerativ.

Calităţile antiinflamatorii conferite de harpagozidă şi fitosteroli sunt cele care produc acest efect,iar planta este adesea recomandată pentru tratarea cazurilor uşoare de reumatism.

Poate fi folosită extern pentru durerile articulare. Principiile active ajută la stimularea sistemului digestiv,de aceea planta este folosită pentru tratarea indigestiei. Planta ajută şi la probleme de ficat sau vezică biliară.

Descoperă alţi înlocuitori naturali ai aspirinei pe clicksanatate.ro.

Mai multe