5 soluţii naturale pentru migrene

20 iulie 2015   Îngrijire personală

Migrenele afectează mai mult femeile şi pot apărea din cauze hormonale sau pentru că în corp există deficite de minerale şi vitamine. Durerile sunt intense, localizate pe o parte a capului şi pot fi însoţite de greaţă şi de sensibilitate la lumină. Înainte să iei medicamente, încearcă remediile naturiste.

Teiul are acţiune sedativă

Are un parfum îmbătător şi este apreciat pentru gustul aromat. Mai mult,teiul este recomandat de fitoterapeuţi datorită proprietăţilor binefăcătoare de calmare a durerilor de cap puternice.

Prepară infuzia dintr-o lingură de flori uscate şi mărunţite la o cană cu apă clocotită,pe care o laşi la infuzat cel puţin 10 minute. Consumă trei căni de ceai pe zi,îndulcite cu miere,după gust.

Ca să aibă şi efect sedativ,bea o cană cu ceai înainte de culcare,timp de o săptămână. Durerile se vor reduce considerabil.

Levănţica,proprietăţi calmante

Printre cele mai cunoscute plante cu efect sedativ şi de calmare a durerilor se numără levănţica.

Această plantă este recomandată în diferite afecţiuni pentru efectul antiseptic,antispastic,diuretic,relaxant,carminativ şi,nu în ultimul rând,de liniştire a corpului.

Prepară o infuzie dintr-o lingură de flori de levănţică uscate şi o cană cu apă fierbinte şi lasă amestecul la infuzat 15 minute. Bea o cană în timpul zilei şi una seara,înainte de culcare.

Trucul Click! Pentru Femei

Poţi reduce din intensitatea durerilor de cap masându-ţi tâmplele cu una-două picături de ulei esenţial de lavandă şi de migdale.

Ghimbirul este analgezic natural

Rădăcina de ghimbir conţine anumiţi compuşi care blochează în corp acţiunea prostaglandinelor,substanţe care favorizează apariţia durerilor de cap. Mai mult,ghimbirul combate şi stările de greaţă şi vomă care însoţesc adesea migrenele.

Prepară ceai de ghimbir pentru a scăpa de dureri din patru-cinci felii de rădăcină la o jumătate de litru de apă. Îl fierbi şi apoi îl laşi deoparte încă 5 minute. Bea din acest ceai când durerile de cap sunt intense sau câte trei ceşti pe zi.

Poţi încerca şi pudra de ghimbir pentru a reduce din intensitatea durerilor de cap. Ţine câte o jumătate de linguriţă sub limbă 5-10 minute,apoi înghite cu apă sau lapte.

Rozmarinul,remediu antiinflamator

Durerile uşoare de cap până la cele mai neplăcute migrene pot fi tratate cu preparate naturiste din rozmarin. Această plantă are acţiune asemănătoare cu a medicamentelor antiinflamatoare de tip ibuprofen.

Amestecă o linguriţă de rozmarin uscat şi pisat cu 200 ml de apă fierbinte şi lasă deoparte 10 minute. Consumă câte două căni de infuzie pe zi şi durerile severe vor dispărea.

De asemenea,poţi face inhalaţii cu ulei esenţial de rozmarin. Într-un vas cu un litru de apă clocotită pune un pumn de plantă uscată sau câteva picături de ulei esenţial de rozmarin şi stai deasupra,cu un prosop care îţi acoperă capul,cel puţin 10 minute.

Roiniţa linişteşte durerea

Este folosită de multă vreme în combaterea durerilor de cap,precum cefalee şi migrene. Această plantă este recomandată şi în stările de stres şi de tensiune,pentru că are rol de calmare şi de liniştire a simţurilor.

Este indicată infuzia de roiniţă pe care o prepari dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă şi o laşi la infuzat 10 minute înainte de consum. Dacă migrenele sunt intense,bea trei căni de amestec pe zi,îndulcit cu miere,dacă preferi.

Se pot consuma până la trei căni pe zi.

Sfatul specialistului

Dr. Ruxandra Constantina,

Centrul de Terapii Naturiste Sanavit Consult,Bucureşti,

Telefon:0733.299.355

În calmarea migrenelor au efect ceaiurile de roiniţă,de scoarţă de salcie,de măceşe,de frunze de coacăz,de salvie,ghimbir,passiflora,ceai negru,dar şi tinctura de rozmarin,uleiul de lavandă. Se pot administra şi extracte din mlădiţe de măceşe şi din muguri de plop negru.

Mai multe