Aceasta este una dintre cele mai benefice plante pentru sănătate!

20 mai 2015   Îngrijire personală

Indienii folosesc de secole arborele de Neem în prevenirea şi combaterea afecţiunilor. Acest miracol al naturii poate fi folosit sub formă de ulei, pulbere sau ceai în funcţie de problemele cu care te confrunţi.

Contra stresului

Bea ceai de Neem când te simţi stresată sau nervoasă. Ceaiul pe bază de Neem calmează mintea şi contribuie la eliberarea tensiunilor nervoase.Acest ceai poate fi consumat şi în caz de circulaţie deficitară a fluxului de sânge,deoarece stimulează producţia şi buna funcţionare a celulelor sangvine. 

Previne afecţiunile dentare şi gingivale

O pastă preparată pe bază de Neem previne căderea dinţilor întrucât contribuie la întărirea lor,îndepărtează petele de pe dantură şi ţine la distanţă afecţiunile gingivale.

Are grijă de tenul tău

Uleiul extras din arborele de Neem vindecă afecţiunile pielii,precum rash-ul cutanat şi acneea. Folosirea uleiului de Neem contribuie şi la reducerea ridurilor,deoarece creşte producţia de colagen. Astfel,pielea devine mai elastică şi mai fermă.

Nu în ultimul rând,acest tip de uleiv tratează infecţiile pielii,zgârieturile şi rănile,contribuind la refacerea rapidă a ţesuturilor pielii.

Produsele pe bază de Neem se pot găsi în plafare.

Credit foto:www.wikihow.com.

Mai multe